Poziv braniteljima na prosvjede za ponedjeljak dana 01.08.2016. godine

Poštovani branitelji! Jedina istino i pravdo!

Dana 27.07.2016 godine u Zastupničkom Domu Parlamenta FBiH trebalo se odlučivati o vašoj i našoj sudbini sadržanoj u Rezoluciji Branitelja koja je uredno predana u protokol oba doma Parlamenta FBiH, no voljom vladajućih političkih struktura Parlamenta FBiH(SDA,HDZ BiH i SBB)ta sjednica Parlamenta je odgođena zbog čega je demobiliziranim braniteljima bez ikakvih prava po osnovu učešća u Domovinskom ratu udarena pljuska koja le ujedno i zadnja.

Zbog te pljuske i zbog ignorancije i arogancije političkih elita u FBiH i BiH prema obespravljenim i diskriminiranim braniteljima od završetka rata naovamo demobilizirani branitelji su odlučili reći:“DOSTA“i uzeti pravdu u svoje ruke jer nikakva argumentacija kao i dokazivanje diskriminacije i obespravljenosti naših branitelja nije moguća,pa čak niti materijalni dokazi kojim raspolažu demobilizirani branitelji kao što je zapisnik sa sastanka na kojem su bili članovi Savjeta Branitelja FBiH i Odbor za branitelje Parlamenta FBiH od dana 13.07.2016 godine gdje su doneseni određeni zaključci kako Odbora za branitelje Parlamenta FBiH podržava rezoluciju Branitelja i istu predlaže kao prvu točku dnevnog reda za redovitu tematsku sjednicu Zastupničkog Doma Parlamenta FBiH predviđenu za dan 27.07.2016 godine a koja nije održana.

DOKAZI:Zapisnik sa sastanka od 13.07.2016 godine,

1. DOKUMENT

2. DOKUMENT

Imajući u vidu kako su demobilizirani branitelji zbog svih tih razloga odlučili blokirati granične prijelaze u zapadnoj Hercegovini dana 27.07.2016 godine dajući zadnji put šansu političkim elitama u FBiH i BiH da do ponedjeljka dana 01.08.2016 godine usvoje Rezoluciju branitelja kako znaju i umiju ovim putem poučeni višegodišnjim iskustvom bešćutnosti, beskurpuloznosti i bilo kakve empatije prema nama demobiliziranim braniteljima bez ikakvih prava po osnovu učešća u Svetom Domovinskom ratu pozivam Vas sve od prvoga do zadnjega da se odazovete na prosvjede predviđene za dan 01.08.2016 godine u 12,00 sati u ŽZH i cijeloj FBiH ukoliko do njih dođe.

Ovim putem poglavito pozivam bez ikakve diskriminacije prema ostalim demobiliziranim braniteljima ŽZH i FBiH svoje suborce,branitelje Širokobriježane da konačno dignu svoje čelo i glas protiv nepravde koja nam se od završetka rata sustavno i nepravedno čini i samo ćemo tako doći do istine i pobjede jer to je OBVEZA,DUŽNOST I ČAST i nitko od nas nema pravo tražiti opravdanja i razloge za nedolazak na prosvjede u ponedjeljak 01.08.2016 godine jer svaki onaj koji se ne odazove i ne dođe na prosvjede smatra će se izdajnikom,kukavicom i to mu njegova i naša djeca neće nikada oprostiti.

Na kraju poštovani branitelji citiraću vam dvije pjesme koje zorno oslikavaju dušu i srce istinskog branitelja koji je 18.09.1991 godine pošao u Domovinski rat ostavljajući svoje najmilije,liježući u svoj vlastiti mrtvački sanduk samo ga ne zakivajući, pa neka vam one budu putokaz kojim ćete u ponedjeljak 01.08.2016 godine poći:

„Nema predaje
sinovi pobjede
Mogu nas lomiti
Al neće slomiti
Kad nam srca budu zajedno

Nema predaje
Pjevajmo sinovi pobjede
Oni će mrziti
Mi ćemo ljubiti
Svaku stopu svog
Doma jedinog“

Dok druga pjesma kaže slijedeće:

Gospodine,Ti si pastir moj
Ni u čem ja ne oskudijevam
Na poljanama zelenim
Ti mi daješ odmora

Na vrutke me tihane vodiš
I krijepiš dušu moju
Stazama pravim ti me upravljaš
Radi imena svojega

Pa da mi je i dolinom smrti proći
Zla se ja ne bojim
Jer ti si sa mnom Oče
Oče,Oče moj

Trpezu preda mnom prostireš
Pred oči ljudima svim
Uljem mi glavu mažeš
Čaša se moja prelijeva

Dobrota i milost prati će mene
Sve dane života moga
U Tvome ću domu prebivati
Kroz dane mnoge .

Vlado Marušić kontakt osoba Savjeta Branitelja u FBiH

16 komentara

 1. Ljudi,ustrajte. pozdrav

  Like(4)Dislike(1)
 2. admine,skinuo si komentare asfaltiranja Polica,ha,ha,ha. Miran budi,jeli naredjeno?

  Like(1)Dislike(1)
 3. Nema popusta u nove pobjede idemo,nek se stide ovi kojima smeta pravda!

  Like(3)Dislike(1)
 4. treba malo zahtjeve proširit šta je 6 km po terenu ,da je bar dvista ja imam dva terena te je vec lijepih 400km

  Like(1)Dislike(0)
 5. PUNA PODRSKA ZA PRAVDU LJUDIMA KOJI SU MLADOST I ZDRAVLJE OSTAVILI U ROVOVIMA DOK SU DRUGI TO LOPOVSKI KORISTILI DA SE OBOGATE NA TUĐOJ KRVI I ZNOJU.

  Like(2)Dislike(2)
 6. imena tih lopova molim

  Like(3)Dislike(0)
 7. Nije 6 maraka po terenu nego 6 maraka po mjesecu.Koliko si mjeseci bio puta 6 maraka.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Svi branitelji trebaju izić ovo je jedinstvena prilika da se svima riješi njihov status.

  Like(4)Dislike(0)
 9. Treba iskorijenit ove iz ‘študgart bojne’ kako ih nije sramota izaci među ljude………

  Like(2)Dislike(0)
 10. Okanite se prosvjeda,radite nešto!

  Like(2)Dislike(1)
 11. Od svega toga nista bit nece kao ni devedesetih ovdje vise ljudi nisu spremni nizasto a nemoli za svoj narod i dom postali su sluge i naviknuti da drugi za njih nesto uradi sto se tice jedinstva toga vise nema nemoze vise komsija komsije vidit a kamoli pricat o suborcima ostavljali su me po terenim zasto nebi na granicnim prijelazim oni i onako voze auta s hrvatskim tablicam i zive fiktivno na hrvatskim adresam ,glasaju za hdz i on ih je i stvorio ,nisam clan udruge zaboravljeni ,nemam primanja ,nemam posao,ali imam cast i pljujem po svima stosu mi sve uzeli od hdz do drzave bih

  Like(0)Dislike(0)
 12. Samo naprijed,prijaelji moji!
  Ovaj put ne popustati ni i milimetra sa uvjetima .
  Ako budu i prihvatili neke od uvjeta a ostale budu zeljelii uskratiti, jos snaznije ih pritisnuti i sve u vecem broju izici sve dok ne odluce nesto konacno nakon 20 god.rijesiti.te poceti raditi svoj posao.
  Dosta im je bilo spavanja i pljacke svog naroda.
  Novaca ima ,samo podjelise ga izmedju sebe a onom ko ga zasluzuje i kome pripada za njega nema.
  Zar to nije pljacka i kriminal??
  G-dine Marusicu trebate pod hitno traziti sljedece:
  – napraviti registra svih branitelja,javno ga objavitii. Datum i vrijeme ucesca ,koliko je tko bio na terenu god.mjeseci i dana te borbeni i neborbeni sektor
  – Posto su jako velike price a uglavnom sto vecina branitelja moze posvjedociti i istinite otvoriti broj telefona za prijavljivanje uljeza u tom registru i uz argumentire cinjenice i dokaze imenom i prezimenom detaljno provjeriti, utvrditi i ako se utvrde neke sumnje i nepravilnosti procesuirati te izbrisati iz registra.
  – Napraviti pravilnik o ispunjavanju uvijeta i kategorije po kojim bi branitelji ostvarivali svoja prava
  1.grupa- borbeni sektor,broj provedenih dana
  2.grupa-neborbeni sektor

  Dokazane lazne branitelje i invalide tj. one koji su pod osnovanoml sumnjom prijaviti nadleznim tijelima (procesuirati, u slucaju utvrdjene krivnje,podnijeti prijavu te zahtjevati da navedeni vrati novcana sretstva cime je sve to vrijeme ostecivao proracun.
  Branitelji ne traze neka velika sredstva nego zele pravdu i da nitko preko njihovih ledja i krvi pljacka narod kao i istinske branitelje.

  Like(2)Dislike(0)
 13. @ iznad
  potpisujem.

  Like(1)Dislike(0)
 14. ?

  Like(0)Dislike(0)
 15. registar je sveto pismo u njemu piše 23.12.1995 god. demobilizirani HVO 37 000 tis. ABiH 230 000 tis.

  ukupno u FBiH branitelja HVO – boraca ABiH 267 000 tis. vojnika a sada u registru 540 000 tis.

  razlika demobilizirani i sada 273 000 tis. vidite šta je radili ta banda i koliko su para pokrali uvodeći ove u registar , pa onda lažni invalidi ,lažni činovi , lažne okolnosti stradavanja i na kraju onaj što je opljačkao najviše je sadašnji pomoćnik ministra branitelja Dragan Majstorović iz Kiseljaka. eto tako vam je stanje u FBiH.

  Like(0)Dislike(0)
 16. Ovo je pocetak o prici kojom se dolazi do istine samo treba nastaviti i postavit djecu branitelja u ure de ako oni ne mogu pa ce biti istine ‘?!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.