Pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine u Međugorju prikazan dokumentarac

U Međugorju je u četvrtak 22. listopada u 20 sati pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine, kao i nekoliko skupina međugorskih hodočasnika engleskog govornog područja, održana premijera dokumentarnog filma “40”, napravljenog kao sjećanje na 40 godina od legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama, 1973.godine.

Film prikazuje pogled na stvarnost iz dva kuta, onog koji zagovara prava žena i onog koji zagovara prava na život, kao i o stalnom medijskom pritisku i različitim podmetanjima koja su uvijek usmjerena da se sakrije prava istina o tome što je život i kako bi ga trebalo braniti. Iako je dokumentarac usko vezan uz američku stvarnost, vrijedno ga je pogledati jer se mnogi problemi nalaze i u našem društvu u kojem je pobačaj legalan od 1977.godine. Film je naišao na odobravanje sviju koji su ga došli pogledati, naročito su oni mlađi predstavnici ostali zapanjeni činjenicama koje nisu ni poznavali.

publika-1024115

Svakako je motivirajući za sve sudionike inicijative “40 dana za život”, jer pokazuje kako je ova borba doista zahtjevna, ali ujedno i ohrabrujuća, uzme li se u obzir i mali napredak koji je dosad načinjen na svjetskoj razini u smislu osvješćivanja lokalnih zajednica i mijenjanja zakona i propisa koji su protiv života.

Sljedeće prikazivanje će biti u Mostaru, u kripti crkve sv. Petra i Pavla, 27. listopada u 18:30 sati.

publika-1024215

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.