Predstavljanje knjige Josipa Jurčevića STOGODIŠNJI TEROR JUGOSLAVENSTVA I KOMUNIZMA U HRVATSKOJ

Matica hrvatska – Ogranak Grude poziva Vas na predstavljanje knjige prof. dr. Josipa Jurčevića STOGODIŠNJI TEROR JUGOSLAVENSTVA I KOMUNIZMA U HRVATSKOJ u četvrtak 10. ožujka 2016. u 19 sati u kinodvorani u Grudama.

U programu sudjeluju: Vlado Bogut,  fra Mate Tadić i autor Josip Jurčević, u glazbenom dijelu programa sudjeluju učenici OGŠ Grude.

Akademik Dubravko Jelčić u predgovoru ove knjige između ostaloga napisao je:

Ovu je knjigu, ovakvu kakvu držimo u ruci, mogao napisati samo vjerodostojni povjesnik, svjestan svoje profesionalne dužnosti i moralne odgovornosti, povjesnik koji zna da hrvatsku povijest nakon četvrt stoljeća naše nacionalne slobode i državne neovisnosti, valja najzad zauvijek očistiti i osloboditi desetljećima smišljanih manipulacija i gomilanih krivotvorina, laži i srbokomunističke ideologizacije, povjesnik koji zna i osjeća da tu temeljnu dužnost svakog povjesničara može ostvariti samo istraživanjem i svjedočenjem istine i samo istine, kao što priseže svaki svjedok pred sudom. A povjesnik je svjedok prošlih događaja pred sudom javnosti. Jurčević se predao toj zadaći i prije Rezolucije 1481 Vijeća Europe, koja poziva na utvrđivanje i razotkrivanje zločina totalitarističkih komunističkih režima…

7 komentara

 1. Kako baba kaže.
  “Ona prokleta država, lipo se u njoj živilo, a ova sada lipa naša puna jada i čemera, lopova, kriminalaca svih vela, pedera da prostiš, pa i onih ženskih pedera da opet prostiš, a isvih mogućih ludara.
  Nema rađe za omladinu, a i šta će in kad ne vole radit. Svak može ono čemera šta ima dat u kladionicu.
  Prije se to nije moglo.
  Likove sve baba mora platit.
  Nema autobusa ko prije pa baba mora stopirat Ugrude.
  Prodali duvanjsku stanicu, đava in sriću odnija, pa čeljad nema di otrat ono crkavice šta je ukupila.

  Neka oni kažu da je ova DIMOKRACIJA lipa, ali daleko joj kuća od moje.”

  Like(1)Dislike(1)
 2. Moj did kaže:
  Đava ti odnija onu državu, duvan mi u 5 klasu Ce dalo, mora pridujam jamit da bi dici tene kupija, i na koncu kad vagneš sve ti jami. Procinitelji na njivu izlazili nisi moga ništa više posadit vengo su ti ono naredili. Naredili, jer nisi drugo ništa smija radit.
  Naši morali pamuk sijat MORALI sinko jer je naredilo da se sije a ti crkni odgladi. Neki bi ponili mrvu duvana ne bi li ga prošvercovali, vraga ti je to šverc bija vengo gola potriba, a unda te uvate vilanci i đendari i u pržun. Neke u naše i ubili niko za nji nije odgovara.
  Ja priživija blaburg nisan se moga nigdi zaposlit ni moja dica.
  Sin mi mlađi jednon malo popija, zapiva neku pismu i u zatvor. Iz škole ga uizbacilo pa je mora u tuđi svit na nadnicu.
  Na Božić san mora u školu ić, jerbo ko ne bi doša ajme njemu i njegovoj rodbini. Jedan je vazda govorija: DECO SUTRA JE BOŽIĆ, SVI U ŠKOLU! Nije on to DECO GOVORIJA JER JE BIJA IZ sRBIJE VENGO NAŠ ČOVIK IZ ŽLIBINE ZAVRŠIJA MALO ŠKOLICE ALI JE IMA CRLJENU KNJIŽICU ĐAVA JE LIPI ODNIJA I MORA JE PRIDAVAT DICI.
  Eto danas volin ovu državu kakva god da je ja je volin pa volin. Ne vole je sinko oni koji su dobro živili u onoj prokletini, nije ji bilo puno, ali su lipo živili na moj račun. Vala Njemačkoj i Tuđmanu i Rvackoj sad je lašnje podnit.

  Like(2)Dislike(2)
 3. Đava ti babu odnijo. Samo laprda. Did je u pravu.

  Like(2)Dislike(1)
 4. Sviđa mi se što je dida reka. Ona laprdača i krezuba baba govori iz titini sedam ofanziva. A Jurčićeva knjiga će propasti na ispitu ako ne bude istinu pisa o našoj rvackoj vojski, o našim tri rvacka ministra od Ljubuškog, o našim slavnim generalima Bobanu, Luburiću, pukovniku Mati Primorcu i drugima. To će se danas poslije pre stave knjige znati. Ako šjor Jurčević bude pisa tu knjigu koristeći izvore Đorđa Ličine i drugi udbaški piskarala, punda je ta knjiga promašila cilj. Ako igdi pospon Jurčević spomene u toj kanjigi da je rvacka vojska bila fašistička i nacistička, punda znamo otkud vitar puše. Ža mi je da neću moći tu doći, tu biti, ali sam za svaki slučaj reka velikom Rvatini Vladi Bogutu da ako niko ne tidne kupiti tu knjigu, da za mene kepi jednu. Tu knjigu želim poklonuti jednom dobrom udbašu i suradniku mostarske udbe Miroslavu Šimiću iz Sovića za rvacki državotvorni praznik DESETI TRAVNJA!

  Like(1)Dislike(2)
 5. E sinovci moji. Opet ćete vi u njemačku ako vas tidne primit.
  Opet vi nećete smit zapivat našeg Juru i Bobana u birtiji košto je u Rvackoj već sada.
  Više nećete sadit duvan već cmilje, đava mu sriću odnija. Ni ovce ga neće, šta će ono komu.
  Opet ćete vi slat DOJČ euriće starima da prižive.
  E dico moja, kad vam je draga ova lipa naša, kakva takva bila zašto, onda bižite iz nje.
  E dico moja kako ste nezrili.
  Država je prominila ime, ali krmad koja je prije upravljala, i sad to radi, ali puno gore nego prije.
  Ova ti je Rvacka država ko vaktile bombonjera koja je kružila po selu. Samo kutija sinko moj, unutra prazna. Dica je provrte, đavli jedni, povade bombone i zatvore rupu, a kutiju vrate babi pa se jadna baba osramoti kad je nekom pokloni. I ovi danas nas sramote na svakom koraku. napravili su od Rvacke praznu kutiju, pa i od ove naše dične Ercegovine isto.
  Sve uništili, sve prodali, ostala prazna kutija, a mi se crvenimo i sramotimo tražeći posa po bilom svitu.
  E dico moja, kad se urazumite vidićete da vam oni hoštaplerski komunisti i dalje uvaljuju JAJA pod BUBRIGE gore nego ikad, i da su to isti ljudi samo šta su morali prominit ime da se zamaskiraju. Sve je dico moja isto i još gore samo što je ime drkčije, ime koje se vama svidilo, pa vi za njim ko ovce za čobanom na klanje.

  E baba sad mora ić namirt ajvan. Neka meni mog ajvana i ovo malo prljuge i baba neće bit gladna, a ko šiša i komuniste i domoljubne i antidomoljubne kualiceije, i ADZ i SDP. Sve je to ista krmad.
  Samo sebi vuku, a narod nek se pati ko i uvik.

  Aj Zbogom dico moja i pamet uglavu. Opet su Vas privarili…

  Like(1)Dislike(0)
 6. Poštovani gosp. Čoviću!

  Draga javnosti!

  Prije nego spomenem gosp. Čoviću “pomoćne točkove” koji su Vam pomogli da se uspnete na vlast, a koji su ujedno odgovorni i osuđivani za udružene zločinačke organizacije, organizovani kriminal, pljačku vlastitog naroda, ne mogu, a da ne napravim uvodni dio o Vama Dragane Čoviću, koji u ime legitimnog i legalnog izbora sebi dajete za pravo da se poigravate osjećajima napaćenog naroda u bh društvu, pljačkanje državnih Budžeta uz ogromnu podršku pravosuđa, do sada ste sami vjerojatno opljačkali 3 Federalna budžeta. Naime, s pravom kaza jedan moj profesor na Teologiji, kako je “kriminal drugo ime za Vas” gosp. Čoviću, jer je hrvatski narod preko Vas i Vaše grupe, a koju ću o ovome Otvorenom pismu spomenuti, upravo opljačkan, osiromašen, raspamećen, ali nipošto nije nevin! Hrvatski narod je vrlo odgovoran za stanje u kojem se nalazi, jer svoje povjerenje uvijek iznova poklanja Vama i Vašoj grupi koji ga najviše potkradate i varate.

  Sjetimo se samo raznih revnih “boraca” za hrvatstvo u BiH koji su s milijunima opljačkanih eura pobjegli u Hrvatsku, gdje žive na visokoj nozi, “boreći” se za interese svoga naroda sa sigurne zagrebačke udaljenosti, poput nekih “velikih intelektualaca”, a za kojima Sud BiH trenutno traga. Neće proći mnogo vremena da i današnji naš “veliki vođa” Dragan Čović napravi taj “domoljubni čin” bježanja u “rezervnu domovinu”, onog trenutka kad izgubi potporu dijela korumpirane Međunarodne zajednice, kojoj odgovara jedan takav ucijenjen čovjek na čelu hrvatskog naroda s kojim barata kako poželi. Pored Vas gosp. Čoviću, tu su i drugi poznati i manje poznati stožerni pronevjeritelji budžetskih sredstava poput Nike Lozančića, Ive Mire Jovića, Davora Čordaša, nesuđene predsjednice HDZBiH Borjane Krišto, koja je inače stručnjakinja za uništavanje “Livnobusa” i mnogi drugi “branitelji” hrvatstva. Za današnje stanje u BiH najprije je kriva velikosrpska ideološka agresija, koja je pokrenula jauk i plač na ovim našim područjima, ali i mnogi vjerski službenici koje ću morati imenom i prezimenom pozvati da prestanu podržavati politiku Beograda, u kojima sam u ranijim izlaganjima i nastupima na TV N1 kazao “da je Dragan Čović zahvaljujući velikosrpskoj politici danas to što jest”!

  Ni “zli komunisti”, na koje inače mnogi vole svaljivati krivnju za sva djela koja su zadesila Hrvate, naime, u svojih 45 godina vladavine, komunisti nisu ni izbliza nanijeli toliku štetu Hrvatima i drugim narodima, koliko je to učinila i čini grupacija okupljena oko Dragana Čovića. “Dragan Čović je ogledni primjer nemoralna političara koji se odlično snalazi u svakom sistemu, a kojemu je glavni cilj u životu ostajanje na vlasti zbog gomilanja osobnog bogatstva i zaštite od kaznenih progona” – reče moj profesor na Teologiji! Za vrijeme Jugoslavije bio je vjerni Titov vojnik, te je rasplet ratnih zbivanja lukavo posmatrao i mudro čekao, a zatim se opredjelio na stranu “dobrog” Hrvata, koji je preko noći mutirao u Kristovog vjernika! No, danas je Čović uz pomoć Katoličke Crkve u BiH postao mjera hrvatstva i određuje tko je dobar, a tko loš Hrvat.

  Vrlo je interesantno gosp. Čoviću, da ste stvorili jednu vrlo prljavu formu po kojoj ste konstantno usmjerili svu svoju rušilačku snagu uz pomoć Večernjaka i dijela Crkve na antagoniziranje Hrvata i Bošnjaka! Dok je “hrvatskih političara” poput Dragana Čovića, Ive Mire Jovića, Borjane Krišto, Davora Čordaša, Bariše Čolaka, Milorad Dodik može mirno spavati, jer mu HDZBiH brani RS bolje od njega samoga, a sve na štetu hrvatskog naroda, a za svoj financijski interes. Onaj tko vjeruje da se Dragan Čović i Božo Ljubić bore i za što drugo osim za vlastite fotelje i materijalni probitak, u velikoj je zabludi! Tako se u “stalnom gradu svih Hrvata” sastala proširena Dodikova koalicija, kojoj je uz dvije sestrinske stranke HDZ-a i SDS-a, pristupio još jedan “veliki borac” za ravnopravnost Hrvata, bezlični Božo Ljubić! Taj igrokaz koji su Čović i Ljubić izveli sekundirajući se glavnim nositeljima velikosrpskog projekta u BiH (Bosić – Karadžićevu SDS-u i Dodikovu SNSD-u) predstavlja definitivan poraz hrvatske politike u BiH, koja je pala na najnižu tačku u svojoj povijesti, postajući puki objekt srpske Dodikove politike daljnjeg uništavanja ove zemlje, cementiranja RS-a i ponižavanja žrtava velikosrpske agresije.

  Tragikomična je izjava Bože Ljubića, po kojoj on i Čović stoje na “zadnjoj liniji obrane hrvatskoga subjektiviteta”, što su i pokazala obojica početkom 90 – tih godina dok su radili za Beograd. Hrvate s ovakvim “braniteljima” hrvatstva, poput Čovića, Ljubića, Dodika i Bosića očekuje veoma “svijetla budućnost” i ne trebaju se stoga više oni brinuti za svoj subjektivitet, koji su oni požrtvovno “branili” i “obranili” svih ovih godina otkad su na vlasti. Božo Ljubić svojim potezom istupanja iz HDZ1990, a sve u dogovoru s Draganom Čovićem, potpisao je “smrtnu presudu” toj stranci i bespovratno je uputio prema konačnu uništenju i utapanju u Čovićev beogradski HDZ, čime se zapravo Božo Ljubić i vraća svojim korijenima iz kojih je poniknuo u “jednu i jedinu stožernu stranku svih Hrvata”, na čelu s predsjednikom Udruženja korumpiranih političara u BiH Draganom Čovićem zv. Lopov!

  Prema fotografiji od 23. 11. 2014. godine, hrvatski narod u BiH ne treba se više brinuti, jer su Čović i Ljubić za svoju “vizionarsku politiku” dobili potporu nasmijanih hercegovačkih franjavaca, tačnije, večernjakovca fra Ike Skoke, kome Čović obećava kompromitiranje u Večernjaku u zamjenu za podršku. Ovakav narod u BiH koji ima prodani kler i političare “ne treba se brinuti za svoju budućnost”.

  O, Sveti Oče papa Franjo, pa je li moguće da svi “noge za marku dižu”!

  Ne bih me iznenadilo, kada bi gosp. Čoviću dobili službenu javnu potporu Vrhbosanskog ordinarijata, a što je već imate, samo što je to javna tajna, za daljnje uništavanje hrvatskog naroda u BiH. Ako se vratimo unatrag 15 godina, pa sve do danas, vidjet ćete da je Vrhbosanski ordinarijat bio “odskočna daska” i oslonac u političkom usponu Dragana Čovića.

  E moj Kardinale, kako ćete ovo objasniti hrvatskom katoličkom puku u BiH da ste uvelike, i to nažalost i stvarnog neznanja pomogli beogradskom momku Draganu Čoviću da u posljednjih godinu dana, svu svoju političku moć koju su mu dali hrvatski birači, koristi, da omogući Miloradu Dodiku da uđe u vlast na razini BiH i Federacije. Sve što je Dodik učinio za Hrvate, jest da ih pravi budalama preko Dragana Čovića.

  ŠTO JE ČOVIĆ OBEĆAO AKO HDZBIH POBIJEDI?

  Da Vas posjetim, ako ste “slučajno” zaboravili gosp. Čoviću, a čini mi se da jeste, obećali ste: izbornu jedinicu, federalizaciju, bolji uvjeti za gospodarstvenike, hrvatski kanal, borba da mladost ostane u BiH…, a svjedoci smo da se danas mladi masovno iseljavaju, nadalje ste obaćeli: treći entitet… Ali sva ova obećanja možemo zaključiti riječima: “lijepo obećanje, ludom radovanje”!

  “Želimo kanal na hrvatskom jeziku kao dio javnog RTV sustava BiH, i vrlo jasno ću kazati, dobit ćemo ga iduće godine kad se vratimo na vlast” – tako ste lijepo zborili gosp. Čoviću na predizbornom skupu, nadalje ste rekli, kako ste “izgradili hrvatsko Sveučilište u Mostaru, jedino javno Sveučilište na hrvatskom jeziku”, te “jednu do najmodernijih bolnica KBC Mostar”!

  Tako ste bezobzirni i bestidni gosp. Čoviću, a i ne čudi, kad papa Franjo jasno kaže da: “korupcija vodi do gubitka stida koji čuva istinu”. Sve je te ustanove sagradio jadni hrvatski narod kojeg ste Vi opljačkali, a u te institucije postavili svoje poslušnike, pa je svima jasno da gradite privatno carstvo, a za Beograd obmanjujete i rušite sve što je hrvatsko!

  “Siguran sam da ovo što vidimo je put kako se brine i štiti svoje, svoj identitet koji je ovdje već tisućljećima. Moramo se boriti da ova naša mladost može maštati o svojoj budućnosti ovdje” – rekli ste gosp. Čoviću na jednom predizbornom skupu. A istina je gosp. Čoviću da Vi dobro štitite i povećavate svoje privatno vlasništvo što je i dobro vidljivo. Iako su Vam svi predizborni skupovi započimali istom tematikom, lopovskom taktikom i porukama, u Travniku ste bili malo izričitiji kad je u pitanju uređenje države: “Moramo osigurati federalizaciju BiH i ravnopravnost s drugim narodima. To nije podjela BiH, to je njezin spas. Želimo BiH uređenu kao modernu, pravnu i europsku državu…Želimo socijalno osjetljivu državu – (bome je osjetljiva dobro). Moramo zaštititi naše branitelje i vrijednosti Domovinskog rata. To je hrvatski odgovor”!

  Sve ste ovo kazali na skupu u Travniku, a sad vidimo kako ste zaštitili branitelje i hrvatske Udruge koje samo zloupotrebljavate kad Vam trebaju!

  Nadalje ste kazali gosp. Čoviću: “Trebamo izmjenu izbornog zakona koji će za sva vremena riješiti da jedan narod drugomu narodu ne bira predstavnike” – opet guzično pitanje! No, zanimljivo je gosp. Čoviću da prijedlog tog zakona nikad niste putem referenduma pokušali ostvariti, već 12 godina samo lažete, doslovce, laprdate o nekom zakonu i nekakvoj zaštiti nacionalnih interesa, ali nikad niste pokrenuli konkretnu incijativu za donošenje takvih zakona, čime dokazujete, da ste VELIKI BEOGRADSKI MANIPULATOR I LAŽOV svome narodu i biračkom tijelu, koji Vam redovito i naivno daje podršku da možete ponovno lagati. Na osnovu ovoga, s pravom Vam se daje klinička dijagnoza: patološki lažov!

  Nekoliko dana uoči izbora, Čović je u intervjuu za agenciju Fena rekao kako će njegova prva predsjednička posjeta biti RH i Vatikanu. A nakon posjete pape Franje Sarajevu, i kad se analizira licemjerno ponašanje Dragana Čovića za vrijeme Papine posjete, kažu da su Papini savjetnici savjetovali papi Franji da “ako ponovno bude išao u posjet Sarajevu i ako ga bude dočekao Dragan Čović, da se slučajno pazi da ne bi ustao sa Stolice i da dobro čuva kapu, jer bi Čović mogao sjesti na Papino mjesto koliko se ulizivao i pretvarao”. Ali sve je ovo ogromna greška Sarajevske Nadbiskupije, koja je planski omogućila Draganu Čoviću da se kompromituje za glasove za svoju fotelju na narednim izborima. Osobno sam uvjeren, da je Papa znao kakve ga licemjerne fukare i bezlične osobe dočekaju na Butmiru, koji pljačkaju vlastiti narod i uništavaju ljudima živote “u ime Boga”, siguran sam da bi Papa svakome pojedinačno kazao: “Nosi se od mene Sotono, jer ti nije na pameti šta je Božje, nego šta je ljudsko”!

  Poznato je gosp. Čoviću da Vi cijenite lojalnost i patriotizam unutar svoje grupe. Već dugo snabdijevate one koji Vas nisu “otkucali”. Posljednjih ste dana veoma nasmijani, jer opet tiranski vladate. Suvereno! Sve što ste željeli u Vladi Federacije, to ste i dobili. Na kraju i ministre financija, kako na državnoj, tako i na federalnoj razini, te stoga i ne čudi pljačka Budžeta.

  Poznato je da se HDZBiH, pa i crkveni vrh u BiH obračunava sa svojim neistomišljenicima, kao Kim Song Yong. Da je ovo tačna informacija, pokazuje i naručena, ali propala likvidacija, moga prijatelja, a kojeg ja neću imenovati iz njegove sigurnosti, bivšeg Predsjednika Suda u jednoj općini. Na tu glavnu funkciju od strane HDZBiH i crkvenog vrha u BiH u svezi egzekucije, imenovan je suzaštitnik HDZBiH fra I. P., i da ne bi tada pokojnog fra Petra Anđelovića, koji ga je spasio, a koji se sada nalazi u “krilu Abrahamovu”, do sada bi se po mome prijatelju hvatala trava zelenog zaborava!

  I tako, cijeli će Vam gosp. Čoviću mandat proći u davanju lažnih obećanja. Na papiru piše da ste Hrvat, ali u srcu duboko Jugoslaven, jer “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada”!

  S poštovanjem

  Josip Šimić

  Student Teologije i Političkih nauka

  Like(2)Dislike(0)
 7. A šta vam je baba rekla…

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.