Predstavljen program 52. Šimićevih susreta 2015.

Organizacijski odbor 52. Šimićevih susreta 2015. godine pripremio je zanimljiv i kvalitetan program za ovu godinu. Cijeli program detaljno je predstavljen danas na konferenciji za medije održanoj u dvorani za sastanke općine Grude.

O programu i njegovoj koncepciji te načinima njegovog kreiranja govorili su Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, predsjednik Organizacijskog odbora, Stjepan Glavaš, potpredsjednik MH Ogranak Grude, inače redovitog suorganizatora Šimićevih susreta i Srećko Mikulić, član Odbora.

Načelnik Grizelj, pored predstavljanja rada Organizacijskog odbora naglasio je da je ovogodišnji pokrovitelj 52. Šimićevih susreta kao i prošle godine predsjednik Sabora Republike Hrvatske. Sam Odbor koji ima Počasni i Operativni dio sastavljen je od članova koji predstavljaju sam vrh znanstvenih, kulturnih, društvenih i drugih institucija, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Između ostalih tu su predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, županije Zapadnohercegovačke, predstavnici škola, predstavnika katoličke crkve, muzejskih djelatnika, Sabora Republike Hrvatske, Matice Hrvatske Zagreb, Društvo hrvatskih književnika Zagreb i drugi.

Načelnik Ljubo Grizelj zahvalio se svim članovima Odbora na vrijednom radu. Napomenuo je da prvi put imamo i izravan Internet prijenos koji će prenositi Internet televizija prvi.tv.

Profesor Glavaš govorio je detaljno o samom programu i mjestima na kojima će biti upriličen, koja su ujedno i mjesta života i rada Antuna Branka Šimića. Naglasio je i nastojanje Odbora za raznovrsnošću programa, te stalnom nastojanju Organizacijskog odbora predstaviti se u više mjesta programom.

DSC_0409 DSC_0410Simicevi susreti plakat.jpg

1 komentar

  1. Iskreno zavidim vam na Šimićevim susretima. Mislim da su oni davno prerasli općinsku razinu i da bi središnji događaje (Akademiju i Nagrade) trebalo organizirati u gradovima Širokom ili Mostaru gdje će biti dostupni kulturnoj javnosti. Široki je ipak kulturni centar Hrvata u BiH a Grude tek trebaju odrasti. Istina vi imate poduzetne ljude u kulturi za razliku od naših lijenčina i uhljeba. Ali, svi mi trebamo podići centar naše županije na Europsku razinu. Svi mi !!!

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.