Predstavnik “Autoherca”: Direktor Kolodvora nam smješta jer imamo najjeftiniju autobusnu kartu!

Nakon što je, prije otprilike tjedan dana, na splitskom autobusnom kolodvoru četrdesetak putnika ostalo bez sjedala u željenom autobusu za Zagreb unatoč pravovremeno kupljenim kartama s rezervacijom, prozvani autoprijevoznik optužuje Kolodvor za podmetanje.

Pljačka naroda

Miro Palac, predstavnik “Autoherca” za čiji je autobus za Zagreb na blagajni “Autobusnog kolodvora Split” prodano četrdesetak karata previše, naišao je na kritike putnika nakon što su na ledenoj buri čekali dodatni autobus, te kasnili u Zagreb.

Ovaj najjeftiniji prijevoznik na spomenutoj relaciji, koji putnu kartu u jednom smjeru naplaćuje tek 100 kuna, upravo povoljnu cijenu karte ističe kao razlog zbog kojeg se konkurencija na opisani način s njime obračunava. Budući da je vlasnik “Autobusnog kolodvora” u Splitu Mate Jujnović ujedno i vlasnik “Prometa Makarska”, koji također prometuje na spomenutoj relaciji, u “Autohercu” vjeruju da on ima dobar razlog za narušavanje njihova ugleda.

– S Kolodvora nam smještaju. Mi nismo u mogućnosti prodati višak karata. Pa ne prodajemo ih mi, prodaje ih Kolodvor. I nije im prvi put da su nam tako nešto napravili. Mi, naravno, tu ne možemo ništa. Nismo se ni bunili, kada je tu jasno što se događa. Smeta im naša jeftina karta, jer ako mi uz tako nisku cijenu karte nalazimo isplativost, a nalazimo je, onda je očito da svi drugi pljačkaju narod. Na povratnoj vožnji Split- Zagreb- Split, uz pun autobus, naše poduzeće podmiri troškove i zaradi šest tisuća kuna. Dnevno imamo osam linija, pa vi računajte. Imamo dovoljno i za ulaganja, pa smo tako od svibnja do danas kupili deset novih autobusa.

Nema pritužbi

Otkada smo, prije neka četiri mjeseca, uveli te jeftine karte, broj putnika nam je porastao, pa smo gubitak na cijeni pojedine karte debelo nadoknadili brojem prevezenih putnika. Da je odluka bila opravdana potvrđuje i činjenica da smo u 2014. godini prevezli više od 15 tisuća putnika, dok je ta brojka u prethodnoj godini iznosila tek 6200 putnika – istaknuo je poduzetni Palac.

Direktor Autobusnog kolodvora Split nije nam bio dostupan za komentar, a njegov se zamjenik nije bio zainteresiran očitovati o ovom pitanju, pa smo od tajnice dobili šturi odgovor kojim reagiraju na Palčeve optužbe.

– Ne može se dogoditi da prodamo jednu kartu viška, a pogotovo ne njih 40. Na takve se stvari i te kako pazi. Mi nismo primili nikakvu pritužbu, ni od putnika ni od prijevoznika. Nemamo komentara na navedene optužbe – tvrde u Autobusnom kolodvoru.

I dok stara priča o pokvarenim utrkama među konkurentima poprima nove razmjere, putnici su ti koji će plaćati, ali ne samo jeftiniju kartu, već i sve što ona vuče sa sobom.

slobodna dalmacija

7 komentara

 1. uvjek je bilo niski udaraca i bit će ih dok ima zlobni i pokvareni ljudi

  Like(2)Dislike(1)
 2. Nebrini dragi Miro dredit cemo mi toga partizana, Boze cuvaj Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu!

  Like(1)Dislike(1)
 3. prije bi se ubio nego vozio s nekim spercima
  autoherc samo naprijed

  Like(4)Dislike(2)
 4. ko te je dosad vozio

  Like(0)Dislike(0)
 5. Herc !

  Like(2)Dislike(0)
 6. Ko je Pizdra?

  Like(0)Dislike(0)
 7. Pa, taj ne zna sastaviti niti jednu ispravnu rečenicu!
  Gluplji je od Rojsa!

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.