Prema anketi RTL-a Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba 

U ekskluzivnom istraživanju koje je za RTL pripremila agencija Promocijaplus Damira Gregoret otkriva kako u bitci za 6. mandat stoji aktualni gradonačelnik Milan Bandić

U Zagrebu se ozbiljno zagužvalo, puno je kandidata, u prvom se krugu zasigurno neće znati tko će pobjediti u glavnom gradu.

To pokazuju i podaci iz naše ankete. I nakon 16 godina aktualni gradonačelnik još uvijek vodi s nešto manje od 30 posto potpore, no na prošlim je lokalnim izborima u prvom krugu osvojio 47 posto. Sada ga u stopu prati Anka Mrak Taritaš, HNS-ova kandidatkinja koju je podržao i SDP. Sandra Švaljek je treća s gotovo 20 posto.


A iza nje nezavisna Bruna Esih koja je postala saborska zastupnica preko liste HDZ-a, a sada vidimo uživa gotovo dvostruko veću potporu od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa. Ivan Pernar ubire očito protestne glasove. MOST-ov Marko Sladoljev je na jedan posto.
Po ovim podacima u drugi krug će Bandić i Mrak Taritaš, a rezultat bi tada bio potpuno neizvjestan! 42:41 – mrtva trka, svaki glas mogao bi presuditi, vidimo ima neodlučnih, oni bi mogli odlučiti pobjednika. Treba reći da bi u ovom izboru više od 70 posto HDZ-ovih birača odabralo Bandića, a 60 posto pristaša Sandre Švaljek zaokružilo bi HNS-ovku.

A ako se u drugom krugu Švaljek suoći s aktualnim gradonačelnikom situacija je slična – ponovno borba za svaki glas. HDZ-ovci u ovom slučaju još češće biraju Bandića, čak njih 74 posto, a s druge strane sličan postotak glasača koalicije oko SDP-a bira Švaljek. I u jednom i u drugom scenariju odlučivat će nijanse i kampanja koja se tek treba zahuktati.
Većinu nema nitko, rezultati su slični onima na prošlim lokalnim izborima.

Ali razlika ima; lani su Bandićeva i lista SDP-ove koalicije osvojile jednak broj mandata, a sada SDP ostaje na istome, a Bandić i ovdje pada. Zanimljivo da je listu SDP-ove koalicije tada nosio Davor Bernardić, a sada će to biti HNS-ova Mrak Taritaš.
HDZ je na sličnome, Plenkovićev utjecaj zasada se ne vidi u brojkama, ali trostruko je veća potpora listi nego Prgometu kao kandidatu.

U Skupštinu stiže i Bruna Esih sa 7 posto, a MOST-ova je lista nadomak praga.


Borba na desnici svakako je zanimljiva, no treba reći da Prgometa podržava 25 posto HDZ-ovih birača, Esih njih 17 posto, a čak trećina HDZ-ovaca i u prvom krugu bira Bandića. Bruna Esih je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima ostvarila odličan rezultat i ušla u Sabor, ali preko liste HDZ-a, s kojim se sada direktno bori u Zagrebu. Nakon ovakvog omjera i žestokih sinoćnjih poruka Plenkovića Bruni Esih i Hasabegoviću, pravi obračun na desnici tek se očekuje.

6 komentara

 1. Velika novost dajte ljudima posao da ne bize u strane zemlje suvisno je spominjat buzovane.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Heba vas bandić vise, koga tn zanima osim ono uhljeba sto ih je zaposlio u nač ljube

  Like(4)Dislike(0)
 3. Koga boli ona stvar za Milana

  Like(3)Dislike(0)
 4. Zagreb je otkad je posta komunisticki grad

  Like(2)Dislike(0)
 5. J mi se za lupeza bandica,dabogda sadija cmilje i okopava ko i ja a bija on ziv i zdrav.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Sta blatite covika pomogao je svima koji su mu se obratili neka bandica pomaze narodu bilo da je bolest ili posa nikome nije zatvorio vrata a vi koji ste ljubomorni jadni vi vama nemoze niko pomoci
  Bandicu ima nas za tebe vise od ovi jadnika sto te blati

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.