Presušilo Modro jezero: Imotski prirodni biser nije izdržao nezapamćenu sušu

Još krajem lipnja bilo je vidljivo da će biti problema sa punjenjem vode u jezero. Dani,a kasnije i mjeseci bez kapi kiše učinili su svoje.

Presušilo je imotsko Modro jezero. U nedjelju je nivo velike lokve na samo središtu dna jezera smanjen za još pola metra,tako da je sada prolaz između Jezeranske i Bazaranske strane prohodan,kod velike stijene zvane “Kuća”. Kada se to dogodi, jezero se i službeno proglašava presušenim, piše Slobodna Dalmacija.

Imotski prirodni biser, tako nije izdržao nezapamćeni nalet suše koja hara Imotskom krajinom. 

Još krajem lipnja bilo je vidljivo da će biti problema sa punjenjem vode u jezero. Dani,a kasnije i mjeseci bez kapi kiše učinili su svoje. 

Sada, ukoliko se vrijeme drastično ne promijeni i ne padnu obilne kiše najmanje desetak dana za redom, jezero će ostati i bez kapi vode. 

Tada se i otvara mogućnost i za odigravanje tradicionalne spektakularne nogometne utakmice između Vilenjaka i Vukodlaka na njegovom presušenom dnu.

Nastavi li se suho vrijeme, uz poneki nalet bure, to bi se moglo dogoditi već pred kraj rujna.

1 komentar

  1. KO KAŽE DA JE PRESUŠILO!?!! – aj vidićete od sutra kako je ‘presušilo’ jer se najavljuje kiša i to obilnija od četvrtka, još će sutra biti ovako ‘presušeno’ pa ako se misli igrat ta utakmica nek je odigraju čim prije

    Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.