Preživjela! Baka (75) zalutala, pala i dva dana provela u rupi

Spasioci Hercegovačke gorske službe spašavanja pronašli su u nedjelju Zorku M. (75) koja je nestala u selu Radalj kraj Ljubuškog. Dva je dana provela između dvije stijene u rupi dubokoj metar i pol. Odmah je do spasilaca došla Hitna pomoć te su je teško dehidriranu prevezli do bolnice u Ljubuškom. Nije ništa slomila.

– Zvali smo bolnicu i rekli su nam da se dobro oporavlja. Dobila je odmah infuziju i nasreću nije teško ozlijeđena – rekli su nam hercegovački GSS-ovci. Poziv da je žena nestala dobili su od policije. Baku je tražila obitelj, ali je nisu mogli pronaći. Prema prvim informacijama, žena ima slabi vid i problema s demencijom. Unatoč tome, sama bi često šetala oko sela. Sve puteve je dobro poznavala jer je ondje čuvala ovce sve dok je bila zdrava. Budući da je ostarjela, obitelj je prodala životinje te je Zorka ostala bez ovaca. GSS-ovci su u pretrazi pronašli njezin pulover, no njega je često ostavljala na putu kako ne bi sjela na hladan kamen. Ipak, pronašli su njezinu maramu i shvatili da bi mogla biti blizu.

Ljudi su je našli 300 metara od izgubljene marame i 600 metara od sela. Izvukli su je iz rascjepa čije su stijene bile prilično izazovne i za školovane alpiniste i speleologe. 

Nestalu Paulu Juraj pronašao šetač: Bila je dehidrirana i iscrpljena 

U međuvremenu, zagrebački policajci i obitelj tražili su nestalu Paulu Juraj (76). U nedjelju su je nekoliko puta vidjeli u kvartovima Novog Zagreba, no nisu je zaustavili.

Uspjela je odlutati do šume u prigradskom naselju Odra, gdje ju je u ponedjeljak pronašao šetač. Pozvao je Hitnu, koja je dehidriranu i iscrpljenu ženu prevezla do bolnice.

7 komentara

 1. Šta bolan i vi pišete?
  Koja je nestala, zorka il paula kod ljubuškog?
  Koja je ovce čuvala pa ih više nema?
  Zar je teško vijest samo točno prepisati?

  Like(2)Dislike(1)
 2. Prava Hercegovka, tvrda ko stina

  Like(3)Dislike(0)
 3. Neka spasiocima Bog nadoknadi u svim vremenitim potrebama.Bvb

  Like(5)Dislike(0)
 4. ” prevezli do bolnice u Ljubuskom..” otkad ima tamo bolnica???

  Like(2)Dislike(2)
 5. Ova je zadnja Mara iz Udbine

  Like(0)Dislike(0)
 6. A čemu ova slika na naslovnici? Pa i ovo je nečija mater, baba.. Bi li vama bilo drago da vaše najbliže ovako eksponiraju iznemogle i pogubljene? Neke stvari mi nikad neće biti jasne. Svaka čast naravno GSS-u.

  Like(3)Dislike(0)
 7. Ovakva slika na naslovnici vijesti nije primjerena, ne znam koji idiot je u stanju učiniti takvu glupost. Ne samo da nije moralno, nego nije ni legalno.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.