Pri odlasku na glasovanje oduzimali osobne na graničnim prijelazima

Dubrovački dnevnik dobio je informaciju kako su na graničnim prijelazima u dolini Neretve državljani BiH jučer u popodnevnim satima ostali šokirani nakon što im je policija oduzela osobne iskaznice.  Ni sami nisu znali da su im u postupku provjere prebivališta nedavno poništene.

Jedan od onih koji je isto tako jučer ostao iznenađen informacijom kako mu je poništena osobna te kako nema pravo glasa, iako je još večer prije s istim dokumentima uredno prelazio granicu, je i Željko Zelić, vlasnik građevinske tvrtke koja je registrirana u Republici Hrvatskoj od 2002., u kojoj posluje i zapošljava deset ljudi.

‘U jednom automobilu petorici su oduzeli osobne, nisu znali ništa o tome. Radi se o ljudima, radnicima koji su prijavljeni u Pločama, Stablini, Kominu, Vrgorcu, bit će još i sankcionirani. Kad smo to čuli, zvali smo na telefon i saznali da smo s biračkog popisa izbrisani  i mi, supruga, ja i kćerka,’ priča Zelić koji će već sutra provjeriti kojim temeljem su im ovo napravili.

‘Imam građevinsku tvrtku u Republici Hrvatskoj, zaposleno je deset ljudi. Svake godine uredno plaćam porez i sve obaveze prema Država, oko 200, 300 tisuća kuna godišnje, nikad nismo bili u blokadi. Do sada sam u Republici Hrvatskoj platio  preko dva milijuna kuna poreza. Petero djece imam i nikad nisam ništa od Države tražio, nikakav dječji doplatak ili pomoć.  Ne mogu vjerovati da nam je ovo netko napravio preko noći,’  rekao je Zelić za Dubrovački dnevnik. Dodao je kako su među ljudima kojima su danas oduzete osobne iskaznice na granici i neki koji su cijeli svoj radni vijek proveli u Luci Ploče.  Kako kaže, najgore mu je što ga o tome nitko nije obavijestio.

3 komentara

  1. Vlahušić Mostovac to je njegovo djelo to nije radija ni Milanović u svoje vrime

    Like(5)Dislike(0)
  2. Nije Vlahušić nego Orepić

    Like(1)Dislike(0)
  3. na temelju anonimne prijave. koja glupost. telefonski imenik u ruke i poredu.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.