Pritisak studenata urodio plodom: Cijene diploma i promocije ostaju iste

Senat Sveučilišta u Mostaru povukao je u četvrtak odluku o povećanju cijena diploma i promocije na fakultetima te visokoškolske ustanove.

Kako je u izjavi za medije na press konferenciji kazala predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić, spornu odluku da se cijena promocije i tiskanja diplome za sve članice Sveučilišta poveća na 200 maraka Senat je donio na sjednici u ponedjeljak, a tri dana kasnije, nakon što su svoje nezadovoljstvo izrazili studentski predstavnici, odluka je poništena.

”Odmah u ponedjeljak Predsjedništvo Studentskog zbora održalo je sjednicu s koje smo uputili žalbu na spomenutu odluku i s nestrpljenjem smo čekali današnju sjednicu Senata. Na sjednici su studentski predstavnici ponovno iznijeli svoj stav koji su svi članovi Senata jednoglasno podržali, ocijenivši kako je odluka bila ishitrena”, istaknula je Marušić.

Do sada su cijene bile različite za pojedine fakultete, od 70 maraka na Ekonomskom fakultetu pa do 200 maraka na Medicinskom fakultetu, a po riječima predsjednice Studentskog zbora, studenti nisu protiv usklađivanja cijena, ali se u tom procesu, kako je kazala, mora čuti i njihov glas.

(www.jabuka.tv)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.