Prlić, Bakula i Kulenović: Nismo krivi

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Stipe Prlić, Zoran Bakula i Neven Kulenović izjasnili su se da nisu krivi, priopćeno je iz Suda.

Sud BiH potvrdio je 21. svibnja 2015. godine optužnicu koja optužene Stipu Prlića i Zorana Bakulu tereti da su počinili kaznena djela zloupotreba položaja ili ovlasti i kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi, a optuženog Nevena Kulenovića da je počinio kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da su optuženi Stipe Prlić, kao direktor – predsjednik Uprave i Zoran Bakula, kao član Uprave JP Hrvatske telekomunikacije d.o.o. Mostar, u okviru postupka javne nabavke za izradu “Integrirane strategije planiranja i zakupa medija prema ciljnim skupinama JP HT d.o.o. Mostara, te planiranje i zakup medija prema ciljnim skupinama JP HT d.o.o. Mostara, te planiranje i zakup medija u BiH“ izvršili izbor najpovoljnijeg ponuđača tako što su kao najpovoljnijeg ponuđača izabrali pravno lice SV-RSA d.o.o. Sarajevo u vlasništvu optuženog Nevena Kulenovića, iako je navedeno pravno lice prema preporuci komisije za javne nabavke bile trećepozicionirano.

Tako su, navodi Sud BiH, postupili suprotno odredbi člana 35. stav 2. Zakona o javnim nabavkama BIH i člana 14. stav 1. i 4. Uputstva o primjeni Zakona o javnim nabavkama BiH, za koja postupanja im je optuženi Neven Kulenović, kao vlasnik i zamjenik direktora pravnog lica SV-RSA d.o.o. Sarajevo, dao dar koji su prethodno dogovorili i to sukcesivnim isplatama na račun Zorana Bakule u iznosu od 386.256,86 KM i na račun Stipe Prlića u iznosu od 331.513,18 KM, a koji dar su optuženi Zoran Bakula i Stipe Prlić primili na način da im je isti isplaćen s računa pravnog lica “3 Media Limited“ registriranog na Gibraltaru, u kome je punomoćnik s općom i generalnom ovlasti optuženi Neven Kulenović, priopćeno je iz Suda BiH.

12 komentara

 1. još nikad nism čuo da lopov kaže da je kriv

  Like(0)Dislike(2)
 2. Stipe drži se svi znaju da si ti spriječio pljačku u eronetu

  Like(3)Dislike(1)
 3. Stipe je spasio HT a sad će ga Vilim Primorac totalno uništiti jer taj nikad ništa u životu nije radio

  Like(0)Dislike(1)
 4. Stipi je jedini problem i,krivica to sto nije bio kadrovik HDZ-a i druga Dragana.

  Like(0)Dislike(1)
 5. A jedni sleve,druge tuže,treći rade bez plaće,četvrti im se ližu uz staru posadu HDZ/a da guzu sačuvaju iz čijeg fonda se više slavi kad se preuzima odgovornost za svoj posa ili sudi jednom prekrivaju drugo,pune Grude tzv Prlica ako je kriv kamo kažu,treba početku po redu od lezilada iz općine do Satajeva

  Like(0)Dislike(1)
 6. Jel moguće da su bili toliko pametni da im mito sjedne direktno na račun. Neizbrisiv trag ostavili eeej.
  Ako je to istina treba ih oslobodit zbog mita i zatvorit u ustanovu zbog imbecilnosti.

  Like(1)Dislike(0)
 7. bravo miro…

  Like(0)Dislike(0)
 8. ma jok nisu oni krivi ja sam kriv ja sam uzeo novac oslobodite nevine lopove..!

  Like(0)Dislike(1)
 9. Stipe, stvarno si glup!
  Ti Predsjednik uprave, a tvoj Izvršni direktor Bakula uzeo više od tebe.
  Za ovo te treba dodatno kazniti!

  Like(2)Dislike(0)
 10. Ma nema lopova u ercegovini.
  Sve su to zaradili na nadnicama a lopatom I asovom.
  Ne triba ni govoriti koliko su duvana sadili pa nije ni cudo
  sto vozaju takve limuzine.Samo koliko su zaradili na kruparini
  netriba ni govoriti.Vridni su to ljudi.
  Hebem mater vama I telefonima.

  Like(2)Dislike(0)
 11. Stipe nije kriv on je poštena lopovčina hahhahahhaljuta iz Sarajeva donio čarape jedne sad se nakotilo lova do krova

  Like(0)Dislike(0)
 12. Moj plisko ku da je problem vidit šta je ko ima, koliki su mu zakonski prihodi i šta ima danas. Od političara do tajkuna. Prosto ko pasulj! Pa ko je ćopio nek odgovara a ko nije njemu paše da se sve rasčisti! Netriba i nesmi se pljuvat po svima umrs, jer lopinama godi, oni oće sakrit u mutnom i oni šire priče – SVI SU ISTI, SVI SU LOPOVI. Ma sve se ono vidi i zna moj plisko ali nek i zakon štogod napravi a ne samo kavanske priče. .

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.