Prlić i Ivanković dobili otkaze u HT Mostaru

Na posljednjoj sjednici Uprave Hrvatskih telekomunikacija Mostar, koja je održana u petak, 27. studenoga, donesena je odluka o otkazu Ugovora o radu bivšem direktoru Stipi Prliću.

Prlić je sa pozicije predsjednika Uprave mostarskog javnog poduzeća smijenjen sredinom lipnja 2015., nakon što je na toj funkciji bio nepunih
četrnaest godina, ali je u međuvremenu raspoređen na novu dužnost – savjetnika izvršnog direktora za pokretnu mrežu, premda se protiv njega vodi proces pred Sudom BiH.

No, situacija se po nekadašnjeg direktora drastično promijenila u posljednjih petnaestak dana, kada je završena interna kontrola poslovanja, koju su početkom oktobra naložili novi članovi Uprave HT-a.

Sudeći, naime, prema najnovijim informacijama Slobodne Bosne iz Mostara, Stipe Prlić bi, pored otkaza, mogao zaraditi i još jednu kaznenu prijavu, budući da će nalazi internih kontrolora, sasvim sigurno, biti dostavljeni nadležnom tužiteljstvu.

Stipe Prlić je otkaz dobio zbog, kako je navedeno, teže povrede radne obveze, kršenja zakona u oblasti zapošljavanja pripravnika i nanošenja štete ugledu poduzeća. Iako detalji izvješća interne kontrole nisu poznati, spekulira se da je Prlić za svog mandata na određeno i neodređeno vrijeme zaposlio stotinjak službenika, među kojima su prednjačili djeca i bliža rodbina sudaca i tužitelja.

Tako su u HT-u Mostar, prema pisanju Slobodne Bosne, angažirani sin predsjednika Općinskog suda u Mostaru Marina Zadrića, snaha predsjednice Suda u Čapljini Gordane Buntić i snaha predsjednice Županijskog suda u Širokom Brijegu Dragice Šimić. Za ovu posljednju se kasnije ispostavilo da je priložila falsificiranu diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, ali je skandal naknadno zataškan, jer je sa “pravnicom” Nikolinom Šimić dogovoren sporazumni prekid radnog odnosa.

Osim Prlića odluku o otkazu uručena je i šefu Odjela za internu kontrolu i sigurnost Tomislavu Ivankoviću, koji je osumnjičen za prisluškivanje radnih kolega.

23 komentara

 1. Stipe Prlić je izvlačenjem novca iz HT MOstara sebi i svojoj obitelji pribavio zavidnu svotu novca, šta ga briga sad što je dobio otkaz, ima od čega živit. Nego treba njemu oduzet imovinu i u zatvor s njim.

  Like(17)Dislike(19)
 2. Naravno da treba sve oduzeti i u ćuzu, kao i vama iz ADZ-a koji sada radite isto 🙂

  Like(9)Dislike(7)
 3. Ne treba biti puno pametan,vidi se cija djeca ulaze direktno sa fakulteta u javna poduzeca,ko bjezi vani da se prehrani,jake ove stare sluzbe.kadrovici,samo lansiraju svoje kadrove u eronet, inspekciju, dom zdravlja ,opcinske sluzbe,mladi pioniri..naravno da pioniri “uzvracaju paznju”

  Like(17)Dislike(2)
 4. ehee, sad lijepo svih tih “stotinjak”, a ima ih i iljadarka, lijepo otkaz, otvoriti javni natječaj pa nek se prijave i ako zaslužuj nek dobiju posao, ali zna se 99% koje je on zaposlio, a i ostali koji su dobili posao na isti način, od pripravnika, “studenata” koji rade u službi za korisnike i svih ostalih koji su dobili posao… aaaaaaaaaa RADI LI VAM GUZA KO MEDUZA??? Da se ne bi počeli provjeravati kako je tko dobio posao, aaaaaaaaaa

  Like(10)Dislike(5)
 5. HDZ 20 godina zapošljava ljude u Elektru i to je praksa koju radi svaka vlast provjerava li tamo iko , nije niti će ko što neće ni ovde

  davali bi oni otkaz da radnike ne čuvaju ugovori, nažalost pa mu nemoreš ništa
  daš nekom otkaz -on te tuži , moraš ga vratit na posao i dat mu oštetu 🙂

  Like(9)Dislike(2)
 6. Ćaća se vraća

  Vratit će se ĆAĆA !

  Like(16)Dislike(1)
 7. Ko je jamio jamio.

  Like(7)Dislike(1)
 8. Ma to treba po kratkom postupku,komunista i mladi bradati partizan.

  Like(5)Dislike(5)
 9. Stipe je gospodin jedan u nizu na nažalost karijera mu je završila , ali ima on još frendova svoji zaposio je ćerku u mostar maka je iz komunjarski gruda.
  Vi bi oduzimali pare koje je on stekao?????
  Da je on u HDZ pare nebi trebao vraćat odjebite s tom pričom

  Like(8)Dislike(2)
 10. Nešto ga vrlo žališ.
  Imaš li razlog za to?

  Like(2)Dislike(2)
 11. stipe je lopovčina velikog kalibra napokon ga istralo iz eroneta bogu hvala

  Like(2)Dislike(8)
 12. Baš mi ga je žao…

  Like(1)Dislike(1)
 13. Skupa s njim otkaze treba dat svima koje je on zaposlio….

  Like(2)Dislike(2)
 14. selam alejkum, Đafere, hajvanćino jedna, znam te k’o staru paru. Ti si iz Podveležja, a kućerak ti je iznad Ahmeta Goste pojate. Avlija ti je uzidana suhozidinom, a vrata na kapiđiku su ti istruhla, sa odpadnutom halkom.
  Zlorabiš naš vjerski pozdrav i tako se deklariraš kao šugavi hajvan.
  Stipe ti je zaposlio snahu Muneveru, hanumu od sina ti Đeme i još vam je puno šićara omogućio, a vi ga sada blatite. Trebala bi ga blatiti ja i sav pošteni svijet Dunjaluka, zbog njegova hajvanluka, a ne ti.
  To samo ćiniš stoga, da bi stavio u zabludu poštenu raju i da se nitko od takve raje ne bi sjetio vašega marifetluka i Stipina lopovluka.
  Stoga si hajvan, a ne insan. Sikter, u svoju ćenifu!

  Like(9)Dislike(1)
 15. Eeej, Željane. Odmori malo!

  Like(0)Dislike(0)
 16. Prlić,Bakula,Kulenović…i još par koje bih ostavio da pravosuđe iznese prave dokaze…mafijaška hobotnica koja polako lomi svoje krake….Kroz dogledno vrijeme saznat ćemo sve njene extremitete, ali znajte samo da sve te krake ujedinjuje jedna velika i proždrljiva glavurda krvolok bosansko hercegovačke ekonomije a to je nitko drugi nego Lagumdžija glavom i bradom. Klupko se zakoturalo i polako se odmotava!!!

  Like(1)Dislike(1)
 17. Nemojte dragi ljudi protiv našeg Stipe,ta ljudina nam je valjao di god je šta tribalo,di god je tribalo uprit on je postavljao lopovsku samo da nas ugura…Ja o čovjeku samo riječi slave,i pretpostavljam da ovo isto misli 99 posto naših gruđana kojima je davao i krvi iz obraza kad je tribalo!! Neka nam živi drug Stipe!!

  Like(3)Dislike(0)
 18. Je danas sam ga vidio donio na zavod za zapošljavanje radnu knjižicu i sve potrebne dokumente da može da prima naknadu zbog nezaposlenosti. Tako ti je to nakon 30 godina radnog staža to je naša nama borba dala.

  Like(1)Dislike(0)
 19. tuzno ruzno ali istinito tesko kopat a rakija dusa

  Like(1)Dislike(0)
 20. Mater komunisticku,lopovsku,lucifersku dosta vas je.
  Pitam se kako potamanit svu tu crvenu bagru I njihovu kopilad.
  Grudski komunisti su jos naj pokvarenija I podmukla stoka.

  Like(1)Dislike(1)
 21. Baš si elokventan i pismen!

  Like(0)Dislike(0)
 22. Zoran Bakula s Gibraltara

  Stipe, di ću ti ostaviti one pare?

  Like(0)Dislike(0)
 23. ne radi nam guza ko meduza

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.