Pročitajte tko su najbogatije osobe u regiji

Pregled najbogatijih poduzetnika u regiji, koji u novom izdanju donosi časopis Forbes, još je jednom potvrdio da prva tri mjesta drže trojica Hrvata, Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi, a četvrti je srbijanski poduzetnik Miroslav Mišković.

Na vrhu popisa najvećih poduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je tvrtka Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 milijuna eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške tvrtke Studio Moderna koja je lani imala 390,7 milijuna eura prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh ljestvice sa 463,7 milijuna eura prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 posto. Drugo mjesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 milijuna eura, piše Jutarnji list.

U BiH je najveći Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 milijuna eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 milijuna eura.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih tvrtki, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 milijuna eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 milijuna eura vrijednim dionicama.

1 komentar

  1. A dije tu nas pero sero

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.