Pročitajte vic star skoro 4.000 godina

Najstariji zapisani vic u povijesti zapisali su Sumerani 1.900 godina prije Krista.

Sumeranska šala i danas bi se mogla smatrati duhovitom, a zapis glasi: “Što se nije dogodilo od osnutka svijeta? To da mlada žena prdne u krilu svojeg muža”.

Egipćani su pored Sumerana, također imali smisla za humor, oni su 1.600 godine prije krista zezali faraona Snofrua, a njihova šala glasila je: ”Kako zabaviti faraona kojem je dosadno. Mlade žene obučene u ribarsku mrežu pustiti niz Nil, i poslati faraona da ide loviti ribu”.

Anglo Saksonci su šale i zagonetke dignuli na višu razinu, a njihova pitalica glasi: “Što visi na razini čovjekovog bedra te teži za ulaženjem u rupu u koju je i ranije ulazilo? – Ključ”.

Ove šale te još niz drugih prikupljeni su na jednom mjestu od strane znanstvenika na Sveučilištu u Wolverhamptonu, prenosi Index.Paul McDonald, voditelj istraživanja, navodi kako su “tabui” te “iskazi pobune” česta tema u vicevima kroz stoljeća.

6 komentara

 1. Kako nema nijedan o muji i hasi

  Like(1)Dislike(0)
 2. Jao vicevaaaa upisah se od smijeha
  Jaoooo

  Like(0)Dislike(0)
 3. Koji vicevi,pa to su hitovi prije 4 tisuce godina,ma za nevjerovat. Ima li jos koji od 2 tisuce godina. Ili bar od tisucu da je star.

  Like(1)Dislike(0)
 4. Nije to ništa ima u hercegovini zapisan vic star 8000 godina pr. o ćorlukam kako su skakali u bunar

  Like(0)Dislike(0)
 5. A pilanje grede?????

  Like(0)Dislike(0)
 6. A ćorlučki smokov top?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.