Prof. dr. sc. Monika Tomić: Skoro svi naši studenti već imaju ponudu za posao

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru postoji tek nekoliko godina, ali se razvija u jednu odličnu i funkcionalnu akademsku ustanovu. Za nekoliko dana ova visokoobrazovna ustanova održat će prvu promociju studenata. To je bio povod za razgovor s dekanicom ovoga fakulteta prof. dr. sc. Monikom Tomić.

Farmaceutski fakultet uskoro će dodijeliti prve diplome. Koliko studenata diplomira, koliko ste zadovoljni prvom generacijom na ovome fakultetu?

– Prvu promociju studenata Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru imamo idući tjedan, 7. listopada. U prvu generaciju upisalo se 20 studenata, a diplomu će dobiti njih 16. To je sjajna generacija mladih, ambicioznih ljudi i sretna sam što sam privilegirana družiti se s njima te što mogu graditi fakultet.

Koliko Fakultet trenutačno ima studenata i kakvo je stanje?

– U ovom trenutku imamo oko 150 studenata, smješteni smo u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanost. Vježbe i predavanja izvodimo na PMF-u, Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija, Agromediteranskom institutu, Agronomskom fakultetu. Zadovoljna sam kvalitetom nastave, u taj segment uložili smo veliku energiju jer nismo željeli da naši studenti zaostaju za farmaceutskim fakultetima u regiji. Imamo jako dobru suradnju sa studentima, o svakom problemu na koji naiđemo dogovaramo se zajednički.

Nastava se odvija predviđenom dinamikom, ali iza svega toga stoji veliki trud naših profesora, asistenata, a posebice mojih najbližih suradnika.

(Večernji List)

3 komentara

  1. Jaki fakultet, među najlakšim na Sveučilištu.

    Like(4)Dislike(6)
  2. Trziste rada=Njemacka…

    Like(0)Dislike(0)
  3. Nin aa sta si ti zavrsio “sigurno nista”?

    Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.