Profesorima u srednjim školama plaće veće za pet posto

Plaće djelatnika srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji će ubuduće biti veće za pet posto, usuglašeno je na jučerašnjem sastanku predstavnika Vlade Zapadnohercegovačke županije i Sindikata srednjeg obrazovanja ove županije održanog u Ministarstvu financija Zapadnohercegovačke županije.

Prema riječima ministrice obrazovanja, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružice Mikulić, dogovor je da povećanje plaće ide već od sljedećeg obračuna. “Budući da se povećanje plaća računa od početka ove godine, u četiri iduća mjeseca će biti isplaćeni zaostaci za prva četiri mjeseca 2015. godine”, kaže za Večernji list Mikulić. Dodaje kako je bilo razgovora i o zaostacima iz 2014. “Isplata zaostataka djelatnicima srednjih škola za 2014. godinu će biti dogovorena naknadnim aneksom”, kaže Mikulić.

Osim predstavnika Sindikata srednjeg obrazovanja, sastanak je održan i s predstavnicima Sindikata osnovnog obrazovanja koji su u petak održali jednosatni štrajk upozorenja. I ovdje su, prema riječima resorne ministrice, razgovori bili konstruktivni, a s obje strane postoji želja da se problemi riješe.

Budući da je Vlada Zapadnohercegovačke županije sindikatima osnovnog obrazovanja već ponudila okvirni sporazum, na jučerašnjem sastanku se razgovaralo o manjim preinakama istoga. Iz Sindikata su naveli kako su zadovoljni dinamikom isplate naknada koje im je Vlada ostala dužna u prošloj godini. Radi se o isplati jubilarnih nagrada, honorara i sličnih naknada koje su isplaćene u prošla tri mjeseca.

Naime, spomenute naknade su isplaćene i u ranijem roku nego što je to bilo dogovoreno sa Sindikatom. Prema riječima ministrice Mikulić, trenutačno je sporna samo visina regresa. “Predstavnici sindikata traže informaciju o tome kolika će im visina regresa biti, mi smo im obećali za osam dana novi sastanak na kojem ćemo im reći tu informaciju.

Do tada trebamo vidjeti stanje u proračunu i mogućnosti prema kojima će biti određena visina regresa”, kaže Mikulić. Inače, cilj novog saziva Vlade ZHŽ je pokušati izmiriti što više dugovanja prema socijalnim kategorijama stanovništva, ali i prema proračunskim korisnicima, što su pokazali već u prva tri mjeseca svog mandata.

DL

8 komentara

 1. Priprema pozor sad

  Ajmo,3 2 1
  Sta ce oni
  Nista ne rade
  Samo strajkaju a ja kopam
  Jos im povisuju place bla bla
  Bla bla

  Like(1)Dislike(2)
 2. bog ne postoji
  religije su zlo

  Like(0)Dislike(3)
 3. Hoce li sada i njihov ucinak biti bolji za 5 %?

  Like(2)Dislike(0)
 4. Naj skuplji plaćeni sat “rada” u EU imaju naši nastavnici i profesori a Vi roditelji plaćajte instrukcije.

  Like(0)Dislike(0)
 5. baba lončaruša

  za onog prvog:
  Ne moraš ti kopat. Ori, a ja ću vikat: – Ori vole, kad nemaš škole!

  Like(2)Dislike(0)
 6. baba lončaruša

  za antivjernika: Bog postoji i svi ga vide i osjećaju koji u njega vjeruju.
  A postoji i Đava – Lucifer. To si ti.
  Ako ne vjeruješ da jesi, pogledaj se u zrcalo i uvjerit ćeš se!

  Like(2)Dislike(0)
 7. baba lončaruša

  jopo, ono što je skupo, to je i dobro.
  A ti nisi vridan no po phizde vode.
  E, onda znaš koliko si dobar.

  Like(2)Dislike(0)
 8. …isto sve i u policiji,samo što niko nije objavio…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.