Prosvjetari u ZHŽ-u održali štrajk upozorenja i najavili generalni 

Nastavnici u osnovnim i srednjim školama na području Zapadnohercegovačke županije jutros su u prvoj smjeni održali štrajk upozorenja, a organizirat će se i poslijepodnevnoj smjeni kada se, također, neće održati jedan školski sat.

– U osnovnim školama jutros nije bilo prvog školskog sata, a u srednjim školama trećeg – izjavila je za Fenu Vesna Ćorluka, predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama Zapadnohercegovačke županije.

Ćorluka je pojasnila kako štrajk upozorenja organizira Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije, te da se sa štrajkom solidizirao i njezin sindikat.

– Nitko iz županijske vlade i resornog ministarstva još nam se nije obratio i odgovorio na naše zahtjeve pa je vrlo izgledno da će se krenuti i u organizaciju generalnog štrajka – najavila je Ćorluka.

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke priopćio je kako su razlozi za današnji štrajk upozorenja: nepotpisivanje Kolektivnog ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO, te nezakonit obračun toplog obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

5 komentara

 1. Ne sjećam se da su štrakali kad je ministar bio Čamber.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Nek strajkaju u 7 i8 misecu svakako leze a priimaju placu . Pola ih ima za izbacit iz skole svoje probleme nose medu dicu da je ugradit kamere pa vidit sta rade i ponasanje i znanje. Platit ucitelje po zasluzi a ne po neznanju

  Like(3)Dislike(2)
 3. Neka se ljudi bore za svoja prava! Obrazovane ljude ne možeš preveslat. Eh kad bi tako svi, bilo bi nesto od nas. Jači tlači

  Like(0)Dislike(1)
 4. imaju obraza uzimat pare u 7. i 8. mjesecu a lezat kod kuce

  Like(1)Dislike(0)
 5. j

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.