Prosvjetari u ZHŽ-u peti put upozoravaju štrajkom

U svim srednjim školama Zapadnohercegovačke županije u ponedjeljak je održan peti po redu štrajk upozorenja, potvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama te županije Jasminka Petrić.

Razlozi za štrajk su isti, i to nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, neusvajanje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, neusvajanje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

”Poslali smo odgovor na njihovo izvješće radne skupine i sada čekamo odgovor. Ako nas ozbiljno shvate, onda ćemo nastaviti raditi na kolektivnom ugovoru oko nekih članaka gdje se dosta mimoilazimo. No, moramo sjesti i dogovoriti se”, kazala je Petrićeva.

Ocijenila je kako će, ako predstavnici Vlade ZHŽ-a pregovore budu ignorirali ili odugovlačili, Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama te županije sljedećeg tjedna održati još jedan štrajk upozorenja, a nakon toga slijede ili prosvjedi ili generalni štrajk.

12 komentara

 1. Ma daj ih vise jebi i učiteljice i sve dosadne su vise

  Like(1)Dislike(7)
 2. Najbolje je da zatvorite skole. Prodajte objekte odabranima i pododobnima, i nek uzmu pare koji su i do sada uzimali. A za djecu nek se kupi i osnovna i srednja skola, i po potrebi i fakultet. Svakako djecu ne naucite nista.

  Like(1)Dislike(7)
 3. Nije Petrić nego Petric!
  Ima li lektor na tom portalu ?!

  Like(5)Dislike(4)
 4. Njima da das 5000 maraka opet bi za misec dana strajkali jednostavno su prokleto nezasitni… Ko da su jedini ucitelji i nastavnici,otkaz i dovedi druge…a njih na burzu pa nek predaju sebi kod kuce ili nek slazu tariguz u violeti

  Like(4)Dislike(2)
 5. Nije fer da nakon školovanja netko omalovažava to što si regularno završio fakultet i tražiš svoja prava tj.braniš pravo školovanog čovjeka. A npr.da mi štrajkaju ovi što su u Međugorju završili oni da mi se bune. . .nikako

  Like(13)Dislike(0)
 6. Nezaposleni magistar prava

  ZA ŠTO ŠTRAJKAJU? TREBA VAM SMANJIT PLAĆE KOLIKO RADITE I KAKO RADITE

  Like(3)Dislike(6)
 7. Bezobrazluk oni bi i da rade i da primaju placu.treba ne radit da bi se primala placa

  Like(4)Dislike(1)
 8. Ako bude generalni strajk na vise dana sve ce opet udarit po nama ucenicima.Produzena nastava ,kraci uskrsni praznici

  Like(6)Dislike(1)
 9. Znate li vi zašto štrajkaju?????? ovce ne načitane
  Ministri kupili nove passsssssatteeeeee Kontaššššššššš
  Ima se Mere SE – pa zašto onda nebi i plaće rasle..Kontaššš

  Like(3)Dislike(1)
 10. Svi vi što pišete komentare pune zlobe bolje da se ne blamirate. Šutnja je majka mudrosti , jer kad šutite vaša glupost ne dolazi do izražaja.

  Like(5)Dislike(0)
 11. Osim pasata kupili su i biserno bijele golf 7! Trebali su kupit porsche,tako bi jos vise smanjili dug zupanije!

  Like(2)Dislike(0)
 12. Roditeljima je pun klinac i ucitelja i nsdtavnika i ministara.zasto se ne bune protiv trgovine diplomama?danas mozes s nezavrsenih 8 razreda osnovne dobit diplomu magistra samo ako imas para i nemas obraza.i svi koji imaju veze s obrazovanjem sute ko zaliveni.dabogda ih takvi doktori lijecili,takvi nastavnici im ucili djecu.ako misle da s ovakvim ponasanjem nece nauditi sebi,grdno se varaju.a nama nek je bog na pomoci.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.