PRVA ŽRTVA NOVOG ZAKONA Na Facebook postavio snimku seksa s djevojkom i sada mu prijeti zatvor!

Jedan 25-godišnji mladić iz Sarajeva suočen je s mogućnošću da bude osuđen na tri godine zatvora jer je na Facebook postavio snimku intimnog odnosa s djevojkom, potvrđeno je u petak iz tužiteljstva distrikta Brčko, koje je po prvi puta u Bosni i Hercegovini odlučilo kazneno goniti osobu odgovornu za zloporabu neke društvene mreže.

Kako je navedeno u priopćenju, 25-godišnjak je u svibnju prošle godine nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa, a potom je tu snimku putem Facebooka bez djevojčina znanja dostavio njenim poznanicama.

Snimka je načinjena u privatnim prostorijama čime je povrijeđena osobnost oštećene i narušen njen privatni život, stoji u optužnici objavljenoj u petak.

U istragu o ovom kaznenom djelu bile su uključene različite policijske strukture te Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.
Iz tužiteljstva u Brčkom navode kako su korištene suvremene metode istrage slučajeva cyber kriminala, ranije razvijenih u okviru istraživanja kaznenih djela protiv sustava elekroničke obrade podataka.
Uz provjere sadržaja Facebook naloga optuženog i osoba kojima je slao snimku provedena je pretraga njegova stana, a oduzeto je i računalo kojim se koristio.

Za kazneno djelo okvalificirano kao neovlašteno optičko snimanje propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Jutarnji list

1 komentar

  1. Znači moga bi i dugokosi rudlavi starac što je objavio onaj video s malon iz čaršije završit u prdekani.
    Tako trebaju završit svi manijaci. Ili da uvedemo šerijat pa stinan zgazit to, ionako smo turski kalifat pa bar neke koristi od njijove kulture

    Like(5)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.