Prvi put nakon rata okupljaju se ministri iz Vlade Hrvatske Republike Herceg Bosne

Četrnaest ministara i bivših dužnosnika u Vladi Hrvatske Republike Herceg Bosne okupit će se sutra u Mostaru prvi put nakon rata te će održati neformalnu sjednicu u povodu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Grudama 1991. godine.

Svoj dolazak potvrdilo je 14 dužnosnika i ministara, a drugi su svoju izočnost opravdali neodgodivim obvezama. Nekoliko njih je preminulo, dok se bivši premijer Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Valentin Ćorić nalaze u haaškome pritvoru gdje očekuju drugostupanjsku presudu.

Dolazak su potvrdili su bivši ministri i zamjenici ministara u Vladi Vlado Šoljić, Ilija Kožulj, Ivan Čuljak, Ile Krezo, Jozo Marić, Mile Akmadžić, Zulfo Robović, Željko Obradović, Drago Bilandžija, Neven Tomić, Nikola Antunović, Marinko Bošnjak, Slobodan Božić i Ivan Vrankić.

Na okupljanje su pozvani su svi oni koji su bili članovi Vlade HR HB u različitim razdobljima.

“Zajednički interes za boljitak našeg hrvatskog naroda u kritičnom razdoblju nas je zadesio u radu u Vladi HR HB. Svjesni smo da danas nismo potpuno jednakih mišljenja i pogleda na stvarnost u BiH i načine rješavanja otvorenih pitanja, ali, smatramo prevažnim istaknuti da smo svoje dužnosti u Vladi HR HB obavljali časno i predano koristeći svom narodu i radeći u interesu Bosne i Hercegovine, domovine triju jednakopravnih naroda i drugih koji u njoj žive”, navodi se u pozivnici.

6 komentara

 1. Haaaaaaa
  Ovo je odgovor HDZ na osnivanje Rojsove stranke joj bude staru slavu paćenici

  Like(1)Dislike(0)
 2. Skupite se u Grudama, sjedištu Herceg Bosne, a ne Mostaru!

  Like(2)Dislike(1)
 3. Jebes BiH da ce bit drzava i bilabi dosad. Sad svi vidimo cemu ovo vodi . podili i onda suradujmo na svakom planu a ovo sad je niko i nista

  Like(3)Dislike(0)
 4. Valjda oće reći da su ovi pošteni i kakve veze ima tko je bio ministar u HB ???? ne kontam nikako

  Like(0)Dislike(0)
 5. jadranka prlica neka tamo jos barem 500 godina on je proda hrhb i vidite dismo sada

  Like(0)Dislike(2)
 6. Sastanak treba bit u grudama a ne u mostaru. HRHB je iz gruda i dabogda je opet ozivili

  Like(4)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.