Mostar: Obračun kriminalaca pred šokiranim građanima

Prava drama odigrala se jučer u samom središtu Mostara kada je nasred trga Rondo, u čijem krugu se nalazilo više desetaka ljudi, došlo do pucnjave u kojoj je sudjelovalo više, zasada nepoznatih, počinitelja.

Pucnjava se dogodila oko 13 sati, a do zatvaranja današnjeg izdanja Dnevnog lista nije bilo poznato je li u pucnjavi bilo ozlijeđenih osoba. Prema riječima svjedoka sve se odigralo munjevitom brzinom.

Filmski’ obračun

– Dvojica muškaraca starosti oko trideset godina su stajala na Rondou. Izgledalo je kao da nekoga čekaju. Pored njih se zaustavio crni Renault Twingo iz kojega su izletjela dva muškarca koji su agresivnim hodom krenuli prema dvojici koji su stajali pored.

Čuli su se povici u stilu ‘Što si ti? Tko si ti?’ Nakon toga je jedan od mladića koji su stajali na Rondou izvukao pištolj. Dvojica iz Twinga koji su krenuli na njih su u tome trenu počeli bježati prema katedrali. Tip s pištoljem je uperio pištolj prema vozaču i s pola metra udaljenosti pucao u njega. Vozač je dodao gas i velikom brzinom se odvezao prema starom Veležovom igralištu. Ne znam je li meta bio vozač ili netko drugi tko je bio u autu. Sve se odigralo munjevitom brzinom, kazao je jedan od neposrednih očevidaca ovoga događaja.

Mladić koji je pucao i njegov kolega su otrčali preko šetališta Nikole Šubića Zrinjskog prema Španjolskom trgu, što su potvrdili i drugi svjedoci ovoga događaja.

‘Gdje mi je dijete

Prema riječima nazočnih građana, sve se odigralo za svega nekoliko sekundi. Na terasama obližnjih kafića su u tome trenutku brojni građani ispijali podnevnu kavu, dok su majke s djecom boravile u parku Zrinjevac koji je od mjesta događaja udaljen pedesetak metara.
Jedan od svjedoka koji se zadesio pored sudionika pucnjave kaže da je sve bilo kao u filmu.

– Ukočio sam se od straha. U tome trenutku sam pomislio da se ne smijem pomaknuti jer ću i ja nastradati. U nekoliko sekundi se automobil udaljio, a tip koji je pucao i drugi mladić su otrčali prema šetalištu. Vidio sam da je dečko koji je pucao pištolj stavio u torbicu koja mu je stajala oko pasa. Nosio je bijelu majicu i bermude od trapera. Izgledao je istrenirano i pomalo nabildano, kazao je za Dnevni list jedan od svjedoka.

Slično svjedoče i drugi građani koji su se u tome trenutku zadesili na Rondou. Jedna mlada majka je pored kioska na kružnom toku čekala kćer koja se vraćala iz škole. Nakon pucnjave je samo uzviknula: “Gdje mi je dijete!” Njezina panika na svu sreću nije dugo trajala jer je malena djevojčica u tome trenutku prišla majci.
Scenu kao iz filmova o Divljem zapadu nitko nije očekivao usred bijelog dana i to u strogom središtu grada.

Policija otišla nekoliko minuta ranije

Iz policije nisu htjeli davati izjave o ovome događaju. U Uredu za informiranje nam nisu htjeli odgovoriti na upit o eventualnim nadzornim kamerama oko mjesta događaja.
– Ne možemo ništa otkrivati dok je istraga u tijeku, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.
Zanimljivo je da je jedna patrola policije na Rondou bila samo nekoliko minuta prije pucnjave. Neposredno prije obračuna su se udaljili s trga. Nakon dojava o događaju dva policajca su razgovarala s konobarima lokalnih kafića i drugim prolaznicima koji su bili neposredni očevici pucnjave

DL

1 komentar

  1. Ništa čudno.
    Tražili ste – GLEDAJTE!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.