Radikalni portal na bošnjačkom objavio novu prijetnju: ‘Krvava odmazda slijedi i u Bosni i Hercegovini’

Radikalni islamisti s internetskog portala Vijesti ummeta, koji emitira vijesti na bosanskom jeziku, najavili su osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe preko koje će, “teći krv i vijoriti se zastava njihove organizacije” te su zaprijetili i sigurnosti Bosne i Hercegovine.

“Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cijele Europe, in šaa Allah (Ako Bog da). Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida širom cijele Europe”, navodi se u prijetnjama objavljenima na portalu Vijesti ummeta.

Taj portal, koji je u subotu napisao da je teroristički napad u Parizu blagoslovljena vijest za muslimane, u prijetnji izražava žaljenje što u Parizu nije bilo više žrtava.

Piše da je osveta Islamske države reakcija na “napade na ‘Kalifat’ u kojima je velik broj muslimana civila (najviše žena i djece) izgubio živote”, kao i “na zatvaranje granica i nasilje u ‘tuđoj kući’ zbog čega ih je vijest o masakru koji se dogodio u glavnom gradu prostitucije Parizu jako obradovala i izliječila naše grudi i grudi vjernika širom svijeta”.
“Gdje su vam sad vaši avioni i vaša tehnologija, kamere i praćenje i vaša vojska kojom se ponosite? Znajte da sve to pada u vodu kada se borite protiv Onoga Koji je iznad vas i protiv Onoga Koji je stvorio to što posjedujete. Znajte da vam pomoći i spasa nema osim da primite Islam. U suprotnom vama je samo sablja ispod vrata i metak u čelo lijek”, stoji u objavi.

Komentirajući osude i najave sigurnosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu Vijesti ummeta, autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su i u ovoj zemlji najavili krvavu odmazdu.

“Vama slijedi odmazda još gora od ove i još gorča. Budale jedne, Bosna je prelivena krvlju mudžahida koji su se borili da uspostave šerijat. Tako nam Allaha, ta krv nije uzalud prolivena, ta krv je već dala plodove svoje i ti plodovi će vam uskoro glave s vaših vratova skidati”, navodi portal Vijesti ummeta blizak terorističkoj organizaciji Islamska država.

10 komentara

 1. Osinivam centar za obuku dzihadista zainteresirani nek se jave

  Like(1)Dislike(2)
 2. Skup na baranu

  Like(1)Dislike(2)
 3. Samo dođite u west hercegovinu i preci su vam dobro prolazili ovdi od osmanlija pa do ovih dzihadista u 90im.welkome to hell!

  Like(6)Dislike(2)
 4. Ljudi moji morete se vi zajebavat,al mislim da bi se vise trebalo posvetit tom problemu jer kad se dogodi nesto onako kao u Francuskoj onda je kasno !!

  Like(4)Dislike(1)
 5. Sta nas briga, imamo policiju koja nas čuva.

  Like(4)Dislike(1)
 6. Objavili su da su njihova braca natopila krvlju ovo tlo i da je urodilo plodom(odred El mudjahid) Ja ih pitam bili i oni da ga natope svojom,samo neka kazu,ispunjavamo zelje!

  Like(1)Dislike(3)
 7. Moga si bar neku drugu sliku stavit, a ne da bude bas sve isto ko na “Jutarnjem”.

  Like(1)Dislike(0)
 8. Svi ste vi u hercegovini munchen bojna

  Like(4)Dislike(1)
 9. mujo, imenjaće, nemoj bit hajvan i zafrkavat se sa ovijem iz Herceg Bosne. Ja sam iz Podveležja i njiha znam dobro.
  Svi su oni – Andrijice Šimići.
  Gluho bilo…

  Like(3)Dislike(0)
 10. sačekajte još par dana dok počne klanje svinja jer sad nerade uređaji za šurganje. ko će otić u dženet prljav.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.