Radnica banke se ”igrala” pištoljem pa ranila zaštitara

Zaštitar agencije Sector security ozlijeđen je u utorak poslijepodne u pucnjavi koja se dogodila u poslovnici Sparkasse banke, koja se nalazi u Titovoj ulici u centru Sarajeva, a policija je nakon ovog događaja privela jednu od uposlenica banke, potvrđeno je za Faktor.ba iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Pucnjava se dogodila deset minuta prije 16 sati u prostorijama za odmor uposlenika unutar poslovnice, kada je radnica banke Z. I. (21), prilikom nestručnog i neovlaštenog rukovanja službenim pištoljem kojeg duži zaštitar, ispalila jedan metak, koji je nesretnog zaštitara pogodio u predjelu lijeve podlaktice.

”Ozlijeđeni radnik zaštitarske agencije prevezen je na Kliniku urgentne medicine sarajevskog Kliničkog centra, odakle je, nakon pružanja medicinske pomoći, otpušten na kućno liječenje.

Pripadnici MUP-a Sarajevske županije, oko 16.45 sati, lišili su slobode uposlenicu banke Z. I. zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje opće opasnosti”, kazao je zaFaktor.ba glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije Irfan Nefić.

Iz zaštitarske agencije čiji je uposlenik ranjen, kao ni iz banke nisu željeli davati nikakav komentar o ovom incidentu. Sarajevska policija obavila je očevid te nastavlja sa utvrđivanjem i dokumentiranjem svih okolnosti ovog nesvakidašnjeg događaja.

2 komentara

  1. Čuj dao pištolj.

    A izggaca u autu dobra ljbav .oduzet certifikat.žikina dinastija se nastavlja.

    Like(1)Dislike(0)
  2. Pucalo joj se…

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.