RAK: Zaštiti krajnje korisnike telekomunikacijskih usluga

1

U Regulatornoj agenciji za komunikacije jučer je održan sastanak s predstavnicima institucija nadležnih za pitanje zaštite potrošača u BiH na svim razinama. Cilj sastanka bio je unapređenje suradnje i koordinacija aktivnosti u pogledu zaštite krajnjih korisnika telekomunikacijskih usluga.

Sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Federalnog ministarstvo trgovine, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Federalne uprave za inspekcijske poslove i Vlade Brčko Distrikta BiH.

Aktivnosti iz oblasti zaštite krajnjih korisnika Agencija provodi u skladu sa Zakonom o komunikacijama i Pravilom 69/2013 o uvjetima pružanja javnih telekomunikacijskih usluga i odnosa s krajnjim korisnicima. Upravo su izmjene i dopune Pravila 69/2013 Agencije, bile neposredan povod održavanja ovog sastanka.

Regulatorna agencija za komunikacije, uvažavajući dosadašnji rad i značaj pozvanih institucija, cijeni da bi njihov doprinos mogao biti značajan u cilju kreiranja što kvalitetnijeg pravila koje tretira ovu problematiku.

Na sastanku je zaključeno da je, usljed tržišnih kretanja, kao i povećanog broja prigovora krajnih korisnika na telekomunikacijske usluge, neophodna harmonizacija aktivnosti u primjeni postojećeg zakonodavstva od strane svih relevantnih institucija kako bi se povećao stupanj zaštite krajnjih korisnika, priopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije.

1 COMMENT

  1. Ma koje duboke analize rade odavno a mobitel u eronetu skuplji za 80 posto nego igdi u privatnika.Samo sracunajte koliko dodje na 2 god. NIJE vazno sto 20 god imas isti broj i sve racune placene nikakav bonus nego plati skuplje i jos ugovor na 2 god.Ma ima li to jos di ma ovom svitu?!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here