Rakitno: Niču novi razvojni projekti, čuva se baština

Kada se navrati u Rakitno i porazgovara s mladima i brojnim gospodarstvenicima, pa i čuvarima kulturne baštine, svi odreda kažu kako ima dobrih projekata, piše Večernji list BiH.

No, Rakićani su spremni još brže ići naprijed, što nam je potvrdio i Ante Pavković Šišović, koji širi svoju uspješnu Mesnu industriju “Šišović” s novim radnim mjestima.

I mnogi drugi su se potrudili da se što bolje koriste prirodni resursi toga hercegovačkoga kraja u kojemu žele ostati.

U Rakitnu također vole sport, kulturu, a svakako i svoj rodni kraj s novim vodovodom, cestama, sportskim terenima i drugim neophodnim i korisnim sadržajima.

Spominju i svoje sportaše pa i košarkaša Damira Markotu, kopljara Antu i još mnoge druge.

Tu su također i mladi i stariji čuvari narodne baštine po kojima se taj hercegovački kraj prepoznaje na sve strane.

Doznajemo kako se pripremaju na ovogodišnje Hercegovačko silo u Požegi, gdje Rakićani stalno nastupaju jer su tu brojni iz toga kraja.

Pričaju kako je mlada folklorašica Petra Rezo ponijela i titulu ljepotice na izboru u Požegi.

Ne zaboravljaju i svoju pjesmu Svetom Ocu Franji za dolaska u Sarajevo i mnogo drugih događaja.

Kraj je poznat i s velikom monografijom “Rakitno”.

Jedna od zanimljivih tema je i podatak iz župe Rakitno kako se deset Rakićanki prošle godine udalo i odselilo daleko pa i u inozemstvo.

Niti jedna nije ostala u svom kraju a momci se nerado žene pa se svi nadaju da će se i to promijeniti.•

10 komentara

 1. Nema smeca oko puta. Sadrzaji za djecu. Svi doprinosi na placu uredno se uplacuju, nema na crno. Postuje se zakon o radu sto se tice godisnjeg, porodiljnog i bolovanja. Besplatan prijevoz i knjige za dake. Naknade za nezaposlene. Veliki infrastrukturni projekti pa skoro ni nema nezaposlenih. Mladi jedva cekaju kraj skolovanja jer znaju da ce se osamostaliti, s placom se moze pristojno zivjeti a za posao ne treba veza. Uprava mala i ucinkovita. Gastarbajteri se masovno vracaju… Hercegovina! Da je nema trebalo bi ju izmisliti!

  Like(8)Dislike(1)
 2. Roga ti ako je vako što se piše kupin prnje iz Minken i eto me dol.Za dom spremni poc kuci.

  Like(1)Dislike(2)
 3. Raj na zemlji.

  Like(4)Dislike(3)
 4. Je Biser voda a smrad Vlasnik . Malo ih otislo iz rakitna u njemacku a da je lipo u rakitnu zo je istina al dobro je kakvo je negje drugo al pozdrav rakitnu i rakicanima jesu vridni

  Like(5)Dislike(4)
 5. U Rakitnu je tako bajno i krasno da u tih bajnih poslodavaca nema tko radit jer nitko nije naviknut na izrabljivanje. Sve se ono uredno placa i sve je za 5, ali koliko se toga plati? Kolika je satnica? Zasto se ne placaju prekovremeni sati? Zasto nema radnog vremena? Realno gledajuci, apsurdan vam je malo taj clanak.

  Like(5)Dislike(1)
 6. u rakitnu je lipo samo pogledajte u kojim ustanovama rade dica rakickih gazda nijedn nije u cace sve u drzavnim jaslama

  Like(6)Dislike(1)
 7. Svaka cast na predhodnom komentaru ….sve istina..jedno pitanje za gospodarstvenike koliko ste digli poticaja sva vasa imovina upola toliko ne vrijedi

  Like(3)Dislike(1)
 8. Samo vi sjedite u kaficima i virite vani kud ko prolazi i pljujte sve što je dobro.
  Bravo za Rakitno.

  Like(3)Dislike(3)
 9. Samo budala moze nesto rec protiv rakitna

  Like(3)Dislike(2)
 10. Ljudi zele da rade ali zeli i pristojno zivit, konkretni slucaj je da je nekoliko radnika u sisovica obolilo (bruceloza). U Rakitno ima dosta nezaposlenih i koji su vani kao i ostalim mjestima, ovo je cista reklama za “gazdu”. Ne nasjedajte ljudi.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.