Raspisana tjeralica: Policija otkrila tko je ukrao novac Elektroprivrede u Mostaru

Policijska uprava Mostar u četvrtak je podnijela nadležnom Tužiteljstvu HNŽ-a Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv poznatih počinitelja iz Mostara inicijala A. D. i A. R., koji se terete za počinjenje kaznenog djela ”Razbojništva” iz članka 289. stavak 2. KZ FBiH i kaznenog djela ”Teška krađa” iz članka 287. stavak 1. KZ FBiH. Za ovim osobama je raspisana tjeralica i za njima se intenzivno traga.

Provodeći kriminalističko-tehničku istragu u svezi s događajem od 18. srpnja 2016. godine, kojom prilikom su dvije naoružane osobe uz prijetnju pištoljem otuđile novac JP ”Elektroprivreda HZ-HB” u iznosu od oko 80.000,00 KM, intenzivnim operativnim radom na terenu i na temelju prikupljenih tragova i predmeta, te drugim kriminalističko-tehničkim i taktičkim radnjama, djelatnici Odjela kriminalističke policije PU Mostar prikupili su dokaze kojima se izravno za izvršenje ovog kaznenog djela terete gore navedene osobe.

U pitanju su osobe koje su otprije poznate tijelima gonjenja i koje se dovode u vezu ne samo sa počinjenjem ovog djela, već i sa nizom drugih kaznenih djela koja su se u posljednje vrijeme dogodila na području koje pokriva Policijska uprava Mostar.

Također, Uprava policije MUP-a HNŽ-a upoznaje javnost da u suradnji s Tužiteljstvom HNŽ-a nastavlja intenzivan rad na rasvjetljavanju i ostalih kaznenih djela koja su se dogodila na području naše Županije-kantona.

Istodobno, povećane su i pojačane preventivne aktivnosti cjelokupnog operativnog sastava Uprave policije (uključujući i Postrojbu za potporu) s ciljem eliminiranja i sprečavanja svih težih oblika kaznenih djela, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a HNŽ-a.

7 komentara

 1. Šta ih krijete, nek se zna ko nam grad unistava i pravi divlji zapad

  Like(5)Dislike(1)
 2. Steta da se zna ko je razbojnik,a nije samo razbojnik trebalo je znati da su novci u autu?!

  Like(4)Dislike(0)
 3. Od prije poznati policiji,ukrali toliki novac i stavili im samo incijale.A neki jadnik prodje kroz crveno stave me sliku i puno ime i prezime.Zalosno ko i sve ostalo u nasoj jadnoj drzavi

  Like(13)Dislike(0)
 4. Raspisana tjeralica a znaju se samo inicijali . Pa lako je pomoć u istrazi.

  Like(6)Dislike(0)
 5. Od prije poznat policiji to znaci da kad netko radi kriminalne radnje radi to s nekim iz policije a oni mu samo osiguravaju zastitu od progona svrstavajuci ga kao prokazatelja ili suradnika

  Like(3)Dislike(0)
 6. sta me briga u mene struja ne idje priko sata!

  Like(9)Dislike(1)
 7. a je nam i ovo neka novost…. Pa u EP se svakodnevno ukrade toliki iznos, i to svi znaju i samo šute…. ne provodi se nikakav “intenzivni operativni rad na terenu” nadležnih institucija…
  Samo nek se mažu oči glupom narodu…. Kakvi smo, još nam je i dobro!!!

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.