Raspudić otkrio: Nijemci ponudili tri grada za letove iz Mostara

Zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od sljedeće će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u srijedu pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke.

Kako je za Dnevnik 3 FTV-a izjavio direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, njemačka će firma odlučiti između tri grada – Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta. Prema njegovim riječima, nije se bilo lako izboriti za ovu liniju između Sarajeva i Splita, a mostarsku Zračnu luku očekuje i neophodna modernizaicija, kao i povećanje broja zaposlenih.

Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara – hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines. Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije krio zadovoljstvo pobjedom Mostara u online glasovanju, pa je zahvalio svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar.

“Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije To je privilegija za sve građane Mostara”, rekao je Bešlić. Inače, Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje.

Proteklih sezona postojao je i komercijalni let –  letjelo se dva puta tjedno između ožujka i listopada, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napulj. Mostar ima 88 posto udjela u zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je aerodrom u Zagrebu.

10 komentara

 1. Eto gasterbajteri sto zaradite u njemackoj petak na avion potrosite ovde pa opet nazad u nedilju hehehehhehe

  Like(0)Dislike(2)
 2. Vidiš to se isplati onima koji su ovdje ženu ostavili, bolje za vikend kući ženi nego plaćati gore

  Like(1)Dislike(0)
 3. E vas dva kera sto su vam cace udbasi ko I vi nek vas doli

  Like(1)Dislike(0)
 4. Zasto ste zabranili komentare na dva naslova ispod,pustite ljude da se malo zabavljaju.Nema veze meni je i ovo interesantno,pardon da nebi zaboravio zanima me dali je bila jesenska žetva SMILJA i kako je prošlo.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Zanima me ima li još državnog zemljišta u ŽZH da se uzme koncesija za sadnju Smilja,imam dobar program.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Pa odi do županijski institucija i informiraj se,šta se ovdje prosipaš?!?!

  Like(0)Dislike(0)
 7. U tim institucijama se i informacija plaća,ali janebi platio nego da mi daju na 33 godine ako ima,jer kako god pođeš za tebe nema,nema, nema.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ovaj aerodrom je pravima moj narod i a njega mogu letjeti samo Jugosloveni a Ljubo Bešlić i njegovi nek naprave sebi aerodrom Srecno

  Like(1)Dislike(0)
 9. Tito lezi di jesi nitko te ništa nije pito ološu belosvecki

  Like(0)Dislike(0)
 10. Vala to Ljubo na svemu sad moremo vikendom na silo u nasu ercegovinu alo neznas mi u minkenu petkom radimo do 13 sati.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.