Rastu cijene na crpkama, moguć prelazak iznad 2 KM

Ako je suditi prema podacima Odsjeka za cijene pri Ministarstvu za trgovinu Federacije Bosne i Hercegovine, vrijednost benzina i dizela na bh. benzinskim crpkama raste iz tjedna u tjedan.

Kako je kazala Lela Glibo, voditeljica Odjela za cijene, analizu i razvoj tržišta, u posljednjih mjesec dana evidentiran je niz zahtjeva za povećanje cijena goriva, prenosi Klix ba.

Zahtjevi dolaze u frekvenciji od tri puta tjedno i to za povećanje od po pet feninga. Ukoliko se trend nastavi, za nekoliko tjedana bi mogli vidjeti prelaženje psihološke od dvije konvertibilne marke.

Trenutno zastupljene cijene goriva u Federaciji Bosne i Hercegovine kreću se između 1,70 KM do 1,90 KM. Cijene variraju od crpke do crpke, ali i od županije do županije.

Naravno, kretanje vrijednosti je uvjetovano promjenom cijena sirove nafte na svjetskom tržištu. S obzirom na kontinuitet rasta vrijednosti sirove nafte, razumno je očekivati i nastavak podizanja cijena na bh. crpkama.

Vrijednost crnog zlata na američkom i europskom tržištu u četvrtak je iznosila 51, odnosno 52 dolara po barelu.

2 komentara

 1. To je pljačka.
  Kad cijena sirove nafte pada onda tvrde da to ne utječe znatno na cijenu goriva, a kad raste, pa barem i malo onda znatno utječe ne cijenu goriva.
  Mogu šta god hoće sa korumpiranom državom. Energenti i visokotarifna roba ne bi se smjeli prepustiti lihvarima i
  ovakvom anarhijskom tržištu. (kao i cigare). na markici piše toliko i tolika je cijena.

  Gorivo je zadnjih nekoliko tjedan poskupilo sa 1,51 na 1,76 u grudama

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.