Rasvjetljena tri kaznena djela

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su tri kaznena djela, koja su nepoznati počinitelji posljednjih dana izvršili u Ljubuškom.
Noću s 29./30. svibnja nepoznati počinitelji provalili su u trgovačku radnju „Šito – Trgovina“, koja se nalazi u Ul. Tina Ujevića, ali su nakon aktivacije alarma odustali od ulaska u radnju i krađe te se udaljili u nepoznatom smjeru, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa u pokušaju.
Noću s 31. svibnja/1. lipnja nepoznati počinitelji provalili su u konobu „Planinić“, koja se nalazi u Ul. Tina Ujevića, te su iz konobe otuđili laptop i određenu svotu novca, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa.
Noću s 4./5. lipnja nepoznati počinitelji provalili su u Samostalnu trgovinsku radnju „Tea“, koja se nalazi u Ul. Maka Dizdara, te su iz iste otuđili pet /5/ šteka cigareta i određenu svotu novca, čime su počinili kazneno djelo Teška krađa.
Istražitelji PU Ljubuški operativnim radom su, kao moguće počinitelje opisanih kaznenih djela, identificirali trojicu starijih maloljetnika (17) s područja općine Ljubuški.
U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad trojicom starijih maloljetnika, u nazočnosti njihovih roditelja i socijalnog radnika, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti počinili navedena kaznena djela.
PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv trojice starijih maloljetnika (17) zbog osnova sumnje da su počinili dva kaznena djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH i jedno kazneno djelo Teška krađa u pokušaju iz čl. 287. u svezi s čl. 28. KZ-a FBiH.

UPRAVA POLICIJE MUP-a

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.