Ratni vojni invalidi dobit će nove Škode vrijedne skoro milijun i pol maraka

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević i direktor Porschea BiH Senad Olovčić u ponedjeljak su potpisali Sporazum, prema kojem bi stopostotnim ratnim vojnim invalidima (RVI) prve skupine do 12. rujna trebalo biti isporučeno 60 automobila “Škoda Octavia Ambition” karavan 1.4 TSI automatik, čija je vrijednost 1.491.000 KM.

”Nadam se da će i prije ovog roka biti isporučeni automobili kao ortopedsko pomagalo iz razloga što su RVI u situaciji da svakodnevno posjećuju liječnike”, kazao je ministar Bukvarević.

Izrazio je zahvalnost Povjerenstvo koje je, kako kaže, uredno provelo međunarodni natječaj, na kojem je pobijedio Porsche BiH.

Direktor ove firme Senad Olovčić govoreći o kvaliteti automobila potvrdio je da su u njima ugrađena posljednja tehnološka dostignuća, koja će svakako biti od koristi ratnim vojnim invalidima.

U ime krajnjih korisnika nadležnim institucijama su zahvalili predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović i predsjednik Saveza RVIFBiH Esad Delić, te istaknuli da automobili zadovoljavaju potrebe navedene kategorije i da će biti isporučeni na vrijeme, budući da je to slučaj i u protekle tri godine.

4 komentara

 1. Ima li ijedan hrvat da ce dobit.

  Like(4)Dislike(1)
 2. Ministar zele ako iko.

  Like(1)Dislike(0)
 3. Ma bitno je da neki dobiju nova vozila a ostali mogu i gladni biti nije vazno.To je njihova,, pravda,,!Bitno je da neko dobije procenat.To daj u gotovini i nek onaj ko treba kupi sta hoce!

  Like(1)Dislike(0)
 4. Kad i gdje se može vidjeti konačna lista ,ime i prezime,RVI koji će dobiti motorno vozilo?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.