Razočarani Bosanac: Je li Neum samo za ljetovanje bogatih?

Na redakcijski mail portala Grude Online stiglo je pismo Mustafe Hadžića u kojem isti izražava svoje nezadovoljstvo uvjetima smještaja u Neumu.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

moje ime je Mustafa Hadžić i već nekoliko godina unazad sa obitelji ljetujem u Neumu. Tako je bilo i ovog srpnja, no ovaj put susreli smo se sa preprekama koje proračun svake prosječne obitelji u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj nitko ne govori niti piše.

Moja obitelj ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijeli jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke.

Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir. Jednostavno mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili proračun za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih.

Pišem vam se i obraćam s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju ljetovanje znali što ih čeka.

6 komentara

 1. Odlicno za Neum da se napokon micu prema imucnijoj klijenteli. Iznajmljivanje apartmana za 10 maraka bosanskoj sirotinji je financijski blago receno katastrofa.

  Like(7)Dislike(0)
 2. znate da treba zivit i sirotinja ma odaklen god netko dolazio svi smo mi jednog dana crna zemlja i bogati i siromasni

  Like(0)Dislike(0)
 3. Nije ovdje stvar klijentele, uzurpirat plazu lezaljkama nije nikako okretanje prema bogatoj klijenteli vec uzurpacija javnog dobra kao sto je plaza. Plaz je javno dobro pa prema tome pripada svima, a koncesionar moze naplacivati infrastrukturu koju iznajmljuje na plazi a nikako svojom infrastrukturom zauzet citavu plazu. Tu se u normalnoj drzavi bahatom vlasniku zvizne kazna i opomene ga se da nije plaza njegova i da ako jos jednom to napravi da gubi koncesiju!
  Ali kazem, u normalnoj drzavi!

  Like(2)Dislike(1)
 4. Ne pripada svima. Pripada opcini Neum koja odlucuje kome i pod kojim uvjetima ce je dati u koncesiju. Stanovnici opcine su odabrali vlast koja je odabrala ovakvo rjesenja. Plaza ne pripada tebi iz Gruda ili Mustafi iz Sarajeva.

  Like(1)Dislike(4)
 5. Sirotinjo i Bogu si teska…

  Like(2)Dislike(0)
 6. Neum je grad Hrvata i treba da pripada Hrvatskoj.
  To što su ga Dubrovčani darovali turcima treba poništiti
  pa neka dubrovčani daju turcima nešto svoga.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.