Real u Mostaru: “Kamp dokaz jake veze Zrinjskog i Reala”

Najbogatiji nogometni klub na svijetu, madridski Real, održat će u Mostaru od 19. do 23. ožujka nogometni kamp za mlade nogometaše. Kamp je namijenjen za polaznike uzrasta od sedam do 17 godina i Real ga organizira uz suradnju HŠK Zrinjski iz Mostara.

Na kampu će raditi službeni treneri madridskog Reala i kamp će biti za ograničen broj polaznika, a moći će se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira na spol i bez obzira pripadaju li mladim kategorijama mostarskog Zrinjskog. Ovo je prvi put da slavni Real dolazi u Hercegovinu na ovakav način.

‘Kada smo razmišljali o tome da dovedemo Realov kamp u Hercegovinu HŠK Zrinjski bio nam je prvi izbor. Uspostavili smo kontakt s Igorom Musom, nogometašem koji je ostavio dubok trag i u Španjolskoj, i brzo smo postigli dogovor. Ovo je prvi put da Real dolazi u Hercegovinu i idealna prilika da djeca i njihovi roditelji osjete duh jednog Reala’, kazao je Vlatko Marić, direktor agencije Be Free Football, jedan od najzaslužniji za ostvarenje ovog projekta.

‘Na kamp se mogu prijaviti svi zainteresirani, ali će biti ograničen broj polaznika. Htjeli smo da za ovih pet dana svi polaznici prođu sve ono što licencirani Realovi treneri njima postave, da nauče nešto, a ne samo da tek tako prođu kroz kamp’, dodao je Marić, dok je Igor Musa, bivši nogometaš Zrinjskog, koji je i sudjelovao u dolasku Reala na ove prostore, dodao:

‘Drago mi je da Real dolazi u Hercegovinu i Mostar. Ovo će biti velik događaj i imat će značaj kako za djecu tako i za Zrinjski i njegove trenere, koji također mogu puno naučiti’.

Istaknuto je kako su sponzori omogućili da se spuste cijene za polaznike u Mostaru, pa će tako djeca ovdje plaćati manje nego polaznici, primjerice, u Hrvatskoj. Tih 175 eura pokrit će vrijednost sportske opreme (šorc, dres, štucne) koju će dobiti svaki polaznik.

‘Velika nam je čast što ćemo ugostiti tako velik klub. Zrinjski i Mostar imaju puno poveznica s Realom i Španjolskom. Naš grad jedini u BiH ima Španjolski trg, a Realov Luka Modrić prošao je kroz naš klub i ostao jako vezan za nas’, kazao je šef omladinskog pogona Zrinjskog Dragan Perić, koji je pozvao i djevojčice da se priključe u kamp.

Dolazak madridskog Reala, makar na ovakav način, velika je stvar za Grad Mostar i Županiju.

‘Naš Savez okuplja mlade sportaše i od mene nije bilo sretnijeg čovjeka kada sam čuo da će naša djeca imati priliku raditi s tako velikim klubom. Ovo je samo pokazatelj da Zrinjski pravi fantastične rezultate, jer ako može dobaciti do Reala, možemo napraviti sve’, istaknuo je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Načelnik odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić također je izrazio zadovoljstvo ostvarenjem suradnje Mostara i Reala.

‘Veliko nam je zadovoljstvo što Real dolazi u Mostar i to nije slučajno, jer oni su prepoznali rezultate. HŠK Zrinjski radi dobro s djecom i ovo je samo poticaj za jači rad. Već je spomenuta jaka veza Mostara sa Španjolskom, a dodao bih i da je Mostar grad pobratim sa Zaragozom. Želimo biti dobri domaćini prijateljima iz Madrida’, kazao je Ćorić, a predstojnik ureda Vlade HNŽ-a Veselko Čerkez je dodao:

‘Zrinjski je klasa u BiH, Real Madrid u svijetu. Luka Modrić ostao je prijatelj Zrinjskog, Mostara i Bosne i Hercegovine i sigurno ima velike zasluge u ovome. Vlada HNŽ pomaže sport i sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovome’.

Inače, najbolji polaznici Realovog kampa u Mostaru dobit će pozivnicu da sudjeluju u glavnom Realovom kampu u Madridu.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.