Rekordan broj prijava na 16. Mediteran Film Festivalu

S rekordnim brojem prijava, od 430 pristiglih filmova, završen je natječaj za 16. Mediteran Film Festival koji će od 26. do 29. kolovoza biti održan u Širokom Brijegu.

Selektor festivala Damir Čučić pregledat će filmove pristigle iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 16. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti. MFF djeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.
Na jednom od najvećih dokumentarnih festivala u regiji tako će se i ovu godinu, uz spomenuti natjecateljski program, moći vidjeti i najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije

igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora. MFF nastavlja i sa organizacijom filmskih radionica te će u suradnji s “Outside the Lens”, američkim filmskim kampom iz San Diega, početi s edukacijom već sredinom kolovoza.
U tijeku je izrada vizualnog rješenja za ovogodišnji Festival, a organizatori poručuju kako uz dobru filmsku atmosferu ni ovu godinu neće izostati odlična zabava, ležerni i opušteni after partyi, po kojima je MFF poznat i omiljen.

Generalni pokrovitelj 16. Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.