Renovirat će se zgrade pravosudnih institucija u ŽZH

Na inicijativu ministrice pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke Anite Markić u Širokom Brijegu je održan radni sastanak s predstavnicima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Tema radnog sastanka bila je osnaživanje funkcioniranja pravosudnih institucija u Županiji Zapadnohercegovačkoj kroz stvaranje materijalno tehničkih uvjeta koje iziskuju standardi EU ugrađeni u Strategiju za reformu pravosuđa u BiH.

Ispred VSTV-a BiH sastanku su nazočili zamjenik direktora Tajništva VSTV-a BiH Hajro Pošković i rukovoditeljica Projekta unaprijeđenja efikasnosti pravosuđa Ana Bilić Andrijanić. Tijekom sastanka prezentirani su projekti za poboljšanje funkcionalnosti postojećih zgrada pravosudnih institucija na području ŽZH kroz mjere rekonstrukcije.

Pravosudne institucije u Županiji nemaju u potpunosti osigurane materijalno tehničke preduvjete za rad u punom kapacitetu, kao ni svojevrsnu potrebitu razinu sigurnosnog standarda predviđenog VTSV-ovim smjernicama standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija u BiH, pa je time veća potreba za realizacijom prezentiranih projekata za rekonstrukciju pravosudne infrastrukture.

Dogovoreno je da se prezentirana dokumentacija za rekonstrukciju i adaptaciju objekta pravosudnih tijela Županije Zapadnohercegovačke dostavi VSTV-u BiH, radi razmatranja i mogućnosti apliciranja na EU fondove koji će se otvoriti u narednom razdoblju.

(www.jabuka.tv)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.