Republika Srpska nema ništa protiv da Hrvati dobiju svoj entitet, svoju državu u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Daytonski sporazum dramatično promijenjen intervencijama visokog predstavnika u BiH, te da Republika Srpska nema ništa protiv toga da Hrvati u BiH dobiju svoj entitet, svoju republiku, svoju državu u BiH.

On je istakao da je visoki predstavnik ušao u zakonodavstvo i Ustav BiH i to degradirao te podsjetio na njegove nametnute odluke, prenosi Hms.ba

Dodik je za RTS rekao da Republiku Srpsku ne obvezuju promjene na geopolitičkoj sceni, prestrojavanje Putin-Erdogan. “Možda imamo strah, ali nas ništa ne obvezuje”, dodao je Dodik.

Dodik je napomenuo da suvremena turska politika nije krila rehabilitaciju neoosmanizma na prostoru Balkana, a najviše u samoj BiH, te podsjetio na posljednju posjetu bivšeg turskog premijera Ahmeta Davutoglua Banjaluci kada je rekao da je BiH bila i bit će turska zemlja, te da je govorio ono što je i sam turski presjednik Redžep Erdogan govorio u Sarajevu i u Sandžaku, na Kosovu.

On je ocijenio da je dobro što je prekinuta farsa oko trilaterale BiH – Turska – Srbija, jer ona nije ničemu doprinosila osim rehabilitaciji neoosmanizma na području Balkana.

Govoreći o europskom putu BiH, Dodik je rekao da Srpska pokušava graditi europski put ali da vidi i koliko se sunovratila europska politika na mnogim pitanjima u posljednjih nekoliko godina.

“Njihovo vježbanje nad nama na europskom putu podrazumijevalo je da se uvijek nađu rješenja koja su štetna za Republiku Srpsku”, dodao je Dodik.

Komentirajući činjenicu da je Tužiteljstvo BiH obustavilo istragu o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, Dodik je kazao da to govori o tome da u BiH nema nikakve priče o pravdi i državi.

“Tu postoji muslimanski etablirani politički vrh koji rehabilitira ratne ciljeve”, istaknuo je Dodik.

On je napomenuo da su i Srbi u obavještajnoj službi na razini BiH dozvolili da se vrate svi ratni obavještajni kadrovi Alije Izetbegovića, te da je direktor te službe Osmica bio šef obavještajnog sektora Alije Izetbegovića tijeku rata.

“Zbog lošeg karaktera naših ljudi koji tamo sjede, poltrona, podanika, izdajnika dogodilo se to da ta obavještajna služba sada isključivo služi za to da prati što rade Srbi i vodstvo Srpske”, dodao je Dodik.

Dodik je naveo da je istragu o napadu na Vučića pokrenulo Ministarstvo unutarnjih poslova Srpske, da je evidentirano 11 aktera napada i jasno dokumentirano, ali da je Tužiteljstvo BiH preuzelo slučaj jer, prema odluci visokog predstavnika, ima nadređenu poziciju nad svim razinama u BiH i može izuzeti predmet koji hoće.

“Ja sam tada rekao da je gotovo. Od ovog nema ništa. U Sarajevu muslimani smatraju da je sasvim prihvatljivo i razumno da napadnete bilo kog Srbina, pogotovo u Srebrenici. Srebrenica je podvala, Srebrenica nije ono što muslimani predstavljaju, neka otvore arhive UN pa ćemo vidjeti je li to istina ili nije”, dodao je Dodik.

Govoreći o nedavnoj zajedničkoj antiterorističkoj vježbi pripadnika policije iz Srpske i Srbije i komentarima o tome iz Sarajeva, Dodik je istakao da je to bila impozantna vježba, koja je narodu u Srpskoj ulila povjerenje i sigurnost.

On je napomenuo da sve policijske strukture u svijetu surađuju u borbi protiv terorizma, navodeći kao primjer suradnju policije Republike Srpske s policijom iz Federacije BiH, Švedske…

“Zašto je to sad čudno? Zato što su se Srbi tu okupili…Srbi moraju konačno shvatiti da se moramo okupiti i moramo imati našu mirnodopsku politiku koja podrazumijeva ne samo šutnju i prihvaćanje onog što drugi kažu nego i da pošaljete poruku da ste spremni i da se branite”, dodao je Dodik.

On je zahvalio predsjedniku i premijeru Srbije Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću koji su osigurali svu logistiku za tu vježbu

9 komentara

 1. Bravo HRVATSKI sokole. Tako treba, direkto u čelo. Tako se govori, glasno i jasno da svi razumiju.

  Like(0)Dislike(5)
 2. Dosta mi je više ovih političara,ratnih huškača,neće ni oni ni njihova djeca ić u rat…jadna sirotinja ide.

  Like(2)Dislike(0)
 3. Bili vo milorad opet rat,puno grijeha pa je sada najlakse zamuti vodu pa sta bude,mozda se i spasi ha ha.
  Ma kome se idiot uliziva,kome se dodvorava mamu mu njegovu.
  Neka pusti hrvate da se vrate na svoja ognjista,treba proci kroz bosan.brod i derventu pa vidit kako veliku milorad drzi do hrvata
  Cova je napravija veliku kucu pa moze u pajde u podstanare ako trebalo.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Nema druge nego Hrvati moraju imati svoju republiku i onda u savez sa kršćanima u Bih radi zajedničkih interesa za opstanak kršćanstva na tim prostorima.
  Dodik ima pravo prijeti nam islamizacija u Bih ito planski.
  Zaštititi kršćanstvo to je naša zajednička obveza.

  Like(4)Dislike(2)
 5. Za zagreb. Najispravniji komentar. Islamizacija to je ono cega se moramo paziti. Ucvrstiti krscanstvo pod broj jedan.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Evo ispada da je Dodig veći Hrvat od Čovića

  Like(1)Dislike(0)
 7. Dodig pravo govori a Covic gleda samo stolicu. Da je Covic ko Dodig imali bi davno entitet . Covic vaga samo nek je njemu dobro. Ovo je sa moje strane gledanja

  Like(1)Dislike(0)
 8. Nesmi Čova prdnit biki ga odma zatvorili ko Sanadera on toliko ukra i kriminala napravija da mu negine doživotna robija a ovi ga drže na slobodi dok sluša

  Like(2)Dislike(0)
 9. Tito Brezovički

  Neka se izdvoji posavina i hrvatska Banja Luka.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.