Revizija: Među 7000 predmeta bez prava ostala samo tri Gruđanina

Vlada FBiH prihvatila je informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017.

U informaciji je navedeno da su revizorski timovi u prvom tromjesečju 2017. postupak kontrole okončali u 6939 predmeta, piše Večernji list BiH. Od tog broja, 1033 su predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu, 2662 korisnika obiteljske invalidnine, 2693 korisnika prava na mirovinu pod povoljnijim uvjetima, 551 predmet korisnika prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi dodijeljenoga najvišeg ratnog priznanja ili odličja.

U 1030 predmeta korisnika prava na osobnu invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1, a u tri predmeta nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 2. Sva tri korisnika koja su izdavanjem FMB 2 obrasca ostala bez prava na osobnu invalidninu su s prostora općine Grude. U 2662 predmeta korisnika prava na obiteljsku invalidninu postupak kontrole okončan je nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1, u 2693 predmeta korisnika koji su ostvarili pravo na mirovinu pod povoljnijim uvjetima nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1 i u 551 predmetu korisnika prava na mjesečni novčani dodatak nalogom za izdavanje potvrde na obrascu FMB 1. Revizorski su timovi u prvom tromjesečju 2017. postupak kontrole u ZHŽ-u okončali u 406 predmeta.

18 komentara

 1. Za Che nemoj svasta pisat obrisat ce te ko i mene svaki komentar ako je protiv mocnika odmah se brise.

  Like(3)Dislike(1)
 2. Bitno je da nitko od lažnih branitelja,tkz. “Študgart-Bojne” nije ostao bez primanja

  Like(15)Dislike(2)
 3. Ma bitno je ja da vece iznose primaju oni iz podrum ili minhen bojne!

  Like(8)Dislike(1)
 4. Za gagi:nase je da pisemo a njihovo da brisu,kome ce prije dodijat vidit cemo,hehe,ne predaj se nikad pogotovo kad pises istinu.zivjeli ministri ptsp-ovci,hahaha,to samo u nas ima.

  Like(5)Dislike(1)
 5. Che o svom ti poslu…a ha,pisi,samo pisi,nek se ima sta procitat!!!!!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!//!!/_!!-_!%@’)\_

  Like(3)Dislike(1)
 6. Triba u glavu imena laznih branitelja objavit

  Like(3)Dislike(1)
 7. Šta tebi nije jasno a izgleda da znaš i previše

  Like(1)Dislike(1)
 8. Sve govnari

  Like(1)Dislike(0)
 9. Nemoj sad da pise ko prima mirovinu jednom ili nijednom nije otisa i prima pare. Sram vas bilo

  Like(1)Dislike(1)
 10. Sve.skidaj ispod 65g.aa dotad kopaj!!!

  Like(1)Dislike(0)
 11. Grrr….grrr……grr…. …..

  Like(0)Dislike(0)
 12. Sto sad glumis ?

  Like(0)Dislike(0)
 13. Imaju jacinu bikova,stomak do kolina pa ni gaće nemogu obući nego suknju a lovu bi.
  Bolesnima,starima pristojnu penziju a ove druge rastjerat sa motikom po polju.

  Like(3)Dislike(0)
 14. Dragovoljac iz RH!

  Među onima koji su izgubili pravo na invalidninu je osoba koja je dragovoljno iz Hrvatske došla u pakao rata u HB!Danima se nije znalo gdje je na Kupresu!Ostao je bez posla u RH.!Zdravlje je izgubio.Sad je bez ikakvih primanja.Kaže gospoda ,nema ga u evidenciji!Nije on vodio evidenciju!Uzeo je papovku i otišao u rat! I sad ima tu papovku!Postoje i ljudi sa kojima je išao iz Splita!Samo ću neke nabrojiti:Čutura,Suton,Majić,Kvesić,Roso………itd!Za njega se nema tko javit,pa je tako kako je!E moj narode!

  Like(10)Dislike(0)
 15. PITAM SE VEZANO ZA OVA 3 BRANITELJA IZ GRUDA KOJI IMAJU DOKAZE DA SU KONSTANTNO BILI NA RATIŠTU – SVJEDOKE , AKO NISU TJELESNI INVALIDI ,POSTOJI LI IKAKVA NAKNADA ZA DUŠEVNE BOLI PROVEDENE NA RATIŠTU I KAKO IH DOKAZATI BEZ IKAKVOG PODMIĆIVANJA STRUČNOG TIMA -LJEČNIKA.GDJE JE TA PRAVDA, DA INVALIDNINU DOBIVAJU ONI KOJI SU PRED SAMI RAT PRODAVALI PUŠKE A SUTRA PREKO GRANICE ,DANAS SE SMJEŠE U LICE LJUDIMA KOJI SU OSTALI BEZ IKAKVIH PRAVA ZA CJELO VRIJEME PROVEDENO NA RATIŠTU KOMU SE OBRATITI DA ZNAJU ZAŠTO SU SE BORILI ,MOLIM PRIMJEREN ODGOVOR A POŠTENIM BRANITELJIMA – VELIKI POZDRAV!!!!!!!!

  Like(3)Dislike(0)
 16. Neznam. Kasno je sad ista na tome raditi.

  Like(0)Dislike(0)
 17. Uvijek bio i ostao ZDS!

  Možemo pričati i pisati svašta!To je samo p….e u vitar!Trebalo je,i još nije kasno poduzeti stvarne mjere.Npr.svi koji smo bili u ratu znamo kako su naši suborci.Kako žive i kakva su zdravlja.Puno ih nema nikakva primanja a zdravlje su izgubili.Nisu bili “sposobni”povesti brigu o sebi a bili su sposobni stati u obranu.Ili nisu htjeli!Gdje su udruge,zapovjednici itd.Svatko od nas zna u svom okruženju za takve!Mnogi su umrli ili izvršili suicid!Zaboravljeni ili nezaboravljeni poduzmimo nešto dok nas ima!Ne uzdaj mo se u političare!

  Like(0)Dislike(0)
 18. bitno je da dobiju ovi sto su svercali ko sljivi ratnike bitno samo daj pare pare tesko majci ko uziva tudu muku i ko se obogati na tudim kostima

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.