RODITELJI PREMINULIH BEBA: Recite jasno od čega su nam djeca umrla!

Nakon što su iz bolnice u Mostaru opovrgnuli da je uzrok smrti tri bebe preminule od sredine kolovoza bakterija klebsiella pneumonija obitelji ih pozivaju da jasno kaže od čega su sve tri bebe preminule, ako, kako tvrde uzrok nije klebsiella pneumonija, piše današnji Dnevni-list.
Iz Sveučilišne kliničke bolnice osim informacije da bakterija nije prouzročila smrt triju beba, drugih detalja nisu davali, a pozvali su se na Zakon o zaštiti pacijenata. Međutim, roditelji tih istih pacijenata traže da im se kaže prava istina o smrti njihove djece – dvojice dječaka, koji su trebali biti drugo dijete u obje obitelji, a prvo muško.

Obitelji preminulih beba stupile su i u međusobni kontakt, te su ustrajne u zajedničkom traženju istine o smrti njihove djece. Roditelji bebe preminule 21. kolovoza su prije dva dana preuzeli bebino otpusno pismo, a nakon više čitanja na temelju istoga se ne može ustanoviti točan uzrok smrti. Tek u dijagnozi se može pročitati da je beba imala sepsu.

Roditelji bebe preminule 16. kolovoza dobile su otpusno pismo, gdje je u zaključku navedeno da je uzrok smrti fulminantna sepsa. Otac te bebe tvrdi da je inzistirao na bakteriološkom nalazu, te ga je i dobio, pa je i u otpusno pismo naknadno uneseno da je beba imala bakteriju klebsiella pneumonija, no i dalje je kao uzrok smrti navedena sepsa.

Za razliku od njih, roditelji dječaka preminulog 21. kolovoza nisu u posjedu bebina bakteriološkog nalaza, ali su uvjereni da je beba imala bakteriju, te će tražiti da im se isto dostavi. Roditelji bebe iz Drvara, koja je preminula prije pet dana pristali su na obdukciju, te se nadaju da će im ona donijeti istinu o smrti prvog djeteta kojeg su tako željno čekali, navodno čak 11 godina. Druge dvije obitelji nisu željele obdukciju.

7 komentara

 1. Istina mora izac na vidjelo mora se znat tko je krivac i mora ga se kaznit jer ce u suprotnom bit jos ovakvi slucajeva

  Like(9)Dislike(1)
 2. Budite uporni ineka vam bog da snage za svu bol koju ste dozivili

  Like(10)Dislike(0)
 3. Nikad im e vjerovat,imao sam slucaj.u.obitelji gdje su pogrijesili dijagnozu i lijecenje oca
  U ZG totalno suprotna dijagnoza
  Treba utvrdit,kako bi se ubuduce sprijecilo!!!

  Like(2)Dislike(0)
 4. Bitno je da doktori prave ordinacijd na 1000kvadrata dok nema tablete na pedijatriji.znaju rasporedit ljudi placu

  Like(0)Dislike(0)
 5. Sucut roditeljima ali imam iskustvo na neonatologiji da mi beba nije prebacena dole sigurno bi podlegla hvala doktoricama i sestrama na svemu a posebno dr glamuzini. Svim se snagama bore da spasavaju bebe i znam s kojom ljubavlju dolaze do beba za vrijeme terapija presvlacenja kupanja hranjena i na svaki alarm aparata.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Sućut obiteljima preminulih beba .Slazem se s anonimno na neonatologiji se svi bore za svaki život bebice ,požrtvovani su ,nježni s dječicom i na najmanju promjenu odmah reagiraju po mome mišljenju što se osoblja tiče to je najbolji odjel u SKB Mostar.Posebne pohvale dr.Glamuzini.

  Like(1)Dislike(0)
 7. To je zalost obitelji i moje je dijete bilo na neonatologiji’bilo mu je upitan zivot jer je rodjeno s upalom pluca zivot mu je bil upitaj cekali smo 24sata da prezivi i prezivilo hvala doktorici mustspic a glamuzina uopce nije lijecnik a ni covik jer je rekla da se u nase dijete ne isplati ulagat sramota!!!!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.