Rodom iz Drinovaca: John Pandžić istraživao svoje korijene pa se iznenadio otkrićem

John Pandžić, potomak hrvatskih iseljenika iz Gainesvillea u američkoj saveznoj državi Georgia, već 10 godina istražuje svoje korijene. Ono što je otkrio prošlog tjedna nemalo ga je iznenadilo. Svoju priču ispričao je u Facebook grupi Croatian Heritage and Genealogy, prenosi Croexpress.eu

‘Imam poprilično jedinstvenu priču za ispričati.

Tijekom posljednjih 10 godina, istraživao sam svoje prezime Pandžić u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Godinama sam razgovarao s ljudima svog ‘stabla’ iz Rusije, Kine, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Kanade i Amerikancima koji su se preselili.

Prošlog tjedna, počeo sam istraživati mogućnosti ‘krivog’ oblika prezimena, znajući da postoje. Naišao sam na prezime ‘Panzick’ u Kaliforniji. Čovjek je, kako se ispostavilo, istih godina kao ja i zajedno smo trčkarali crkvom St. Anthony u Los Angelesu.

Njegova baka je iz istog sela i obitelji iz koje moji baka i djed (Drinovci, BiH).

A onda zaokret.

Nakon što smo shvatili da smo rodbinski vezani po hrvatskoj strani, otkrili smo da su naši roditelji ušli u brak s ljudima koji dijele DNA po ‘američkoj strani’!

Pomoću DNA smo saznali da naši preci četiri generacije unazad imaju zajedničke teksaške gene. Dakle, imamo zajednički DNA s obje strane, a do prošlog tjedna se nismo poznavali. Još smješnije, obojica smo se bavili rodeom, nosimo kaubojske šešire.

Svijet je malen! Od malog sela u Hercegovini, pola svijeta dalje, ista crkva…’

6 komentara

 1. Bravo za vas

  Like(2)Dislike(2)
 2. lako je srati i pričati o porjeklu drinovčani vuku korjene iz tadžikistana ili kurdistana.

  Like(4)Dislike(0)
 3. ?

  Like(0)Dislike(0)
 4. baba lončaruša

  gruđanin, laj ti na Drinovčane, ali ne smiješ ujesti!
  Bez obzira na korjene i podrijetlo prezimena – Pandžić, razvidno je da se radi o kršćanima, kulturnim i poštenim ljudima.

  Za razliku od tvojih korjena. Jer tvoji geni, tvoj DNK je vrlo srodan crvenim Kmerima. U bivšoj Kambodži, odnosno sadašnjoj Kampučiji, najviše ima takve pasmine.
  Slična pasmina je tvojoj i ona iz Sjeverne Koreje.
  Stoga bi ti tamo trebao odlepršati i povesti sav takav crveni i sotonistički nusprodukt.

  Ne znaš ni sve hrvatske riječi, nemaš pojma o hrvatskom pravopisu. Ne kaže se “porjeklu”, nego PODRIJTLU, crvena gnjido!

  Javi se Kim Jong – Unu, primit će te on iz bez vize.

  Like(2)Dislike(4)
 5. ti nisi baba lončaruša već nena kurdistanka

  Like(4)Dislike(1)
 6. baba lončaruša, that is about as twisted as it gets. Your reality is Lala land …

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.