Rok za kupnju markice istječe za dva tjedna

GRUDE – Zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije već desetu godinu zaredom omogućava svojim osiguranicima da umjesto plaćanja za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu mogu plaćati sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite u vidu godišnje premije. Iz Zavoda podsjećaju da osiguranici ZZO-a ZHŽ-a markicu mogu nabaviti do kraja ožujka 2015. godine što se već godinama prepoznaje kao iznimna pogodnost.

Prema evidencijskim podacima koje smo dobili iz ZZO-a ZHŽ-a, u nepuna tri mjeseca koliko se distribuira premija za 2015. godinu, u ovoj je županiji izdano oko 46.200 markica, od toga najviše u Širokom Brijegu, 18.200, Ljubuškom 13.600 te u Grudama i Posušju podjednako, po 7200.

“Ako se uzme u obzir da je prošle godine na području Zapadnohercegovačke županije  ukupno distribuirana 53.451 markica, od toga u Širokom Brijegu 21.104, u Ljubuškom 15.705, u Posušju  8485 te u Grudama 8242 markice, potvrđujemo teoriju da pripadamo mentalitetu koji sve čini u zadnji tren te se najveće gužve u područnim uredima ZZO-a ZHŽ-a očekuju u posljednja dva tjedna mjeseca ožujka“, kazala je Ivana Bošnjak, stručna suradnica za odnose s javnošću ZZO-a ZHŽ-a, dodajući kako je svaka osigurana osoba koja je prijavljena na obvezno zdravstveno osiguranje preko Zavoda zdravstvenog osiguranja ZHŽ-a kupnjom markice oslobođena  plaćanja participacije za preko 130 usluga koje se pružaju u domovima zdravlja u  Zapadnohercegovačkoj županiji,  Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i drugim ugovornim ustanovama Zavoda, pod uvjetom da joj je zdravstvena iskaznica ovjerena.

Po isteku redovitog roka predviđenog za distribuciju markica, premija će se moći kupiti samo za prvoprijavljene (osobe koje nisu imale zdravstveno osiguranje i za novorođene) na zdravstveno osiguranje, i to najkasnije u roku od 30 dana od dana prijave. Podsjetimo još jednom, cijena godišnje premije za 2015. iznosi 20 KM, a korisnici stalne socijalne potpore oslobođeni su plaćanja premije osiguranja, uz predočenje dokaza odnosno prijave na osiguranje preko nadležnog Centra za socijalnu skrb.

1 komentar

  1. I di su vam pare ? Opet krivljavina ovliko markca × 20 km

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.