Rukometašice Gruda dočekuju neporaženu ekipu Goražda

Grudske rukometašice u srijedu 28.10.2015.godine nakon gotovo mjesec dana gostovanja po Bosni i Hercegovini i Europi konačno igraju u svojoj dvorani u Grudama. Igrat će utakmicu 3. kola Premijer lige protiv ŽRK Goražda koja je bila odgođena radi putovanja Gruđanki na Island.

Gošće iz Goražda u Grude dolaze kao jedna od četiri neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva. Goraždanke imaju dobru ekipu i velike ambicije u ovoj sezoni u koju su ušle sa dva kvalitetna pojačanja na bekovskim pozicijama, a to su prošlogodišnje igračice Ilidže Armina Marić i Emina Mujagić. U dosadašnjem dijelu prvenstva ekipa Goražda je ostvarila dvije pobjede i to protiv Katarine u Mostaru i Krivaje iz Zavidovića u Goraždu te je podijelila bodove sa ekipom Izviđača na domaćem parketu.

HŽRK Grude Autoherc utakmicu protiv Goražda dočekuje nakon tri odigrane utakmice u Premijer ligi i isto toliko ostvarenih pobjeda. Djevojke su se odmorile od napornog i dugog putovanja u Reykjavik i okrenule Premijer ligi. Nakon sigurne i uvjerljive pobjede u Mostaru kod Lokomotive i nakon dugog izbivanja iz Gruda željno očekuju nastup u svojoj dvorani u srijedu. Cure su svjesne da je ekipa Goražda kvalitetna i jaka i da će ova utakmica biti prvi pravi ispit mogućnosti naše ekipe u ovogodišnjoj Premijer ligi.

Raspoloženje je odlično i djevojke najavljuju dobru igri i pozivaju sve svoje navijače da u srijedu u 19.00 sati budu uz njih.

HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Goražde
Srijeda 28.10.2015. u 19:00 sati gradska sportska dvorana Bili Brig
Premijer liga BiH zaostala utakmica 3. Kola
Suci: Alen Kadić i Dino Tursić (Zavidovići)
Delegat: Srećko Delhunia Lukavac

 

1 komentar

  1. Nemogu biti poražene kad nisu igrale s Grudama sad će…..

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.