Ružići: Upriličene žive jaslice (FOTO)

Uoči blagdana Božića, framaši iz Ružića pokraj župne crkve sv. Ivana Krstitelja, u prirodnom šumskom okruženju sa živim likovima, raskošnim kostimima i pravim životinjama, organizirali su žive jaslice.

Program je počeo nakon Mise polnoćke s predstavom koja je trajala 20-ak minuta, a dramska sekcija Frame Ružići prikazala je pravu radost Božića. Prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka Njegova života. Osim članova dramske sekcije, predstavu su dodatno uveličali članovi glazbene sekcije, odnosno zbor anđela, koji je otpjevao nekoliko božićnih pjesama. Cijelu radnju pratili su tekstovi iz Biblije koji su govorili o tim događajima.

Program živih jaslica prožet glazbom i predstavom pratilo je nekoliko stotina posjetitelja. Posebna zanimljivost za djecu bile su domaće životinje koje su doprinijele atraktivnosti ovog događaja.

Sv. Franjo Asiški je svetac koji je prvi uprizorio Žive jaslice 1223. godine u talijanskom mjestu Greccio, blizu Asiza, sa živim likovima. Ovaj svetac doprinio je širenju ove lijepe i duboke božićne tradicije. Sv. Franjo je slavio polnoćku sa svojom subraćom koje je htio podsjetiti na zajedništvo i poniznost. Po uzoru na sv. Franju, framaši iz Ružići i ove godine su organizirali i prikazali žive jaslice.

Nakon priredbe u župnoj dvorani nastavljeno je druženje župljana i gostiju uz čašicu razgovora.

DSC_0002 DSC_0011 DSC_0014 DSC_0020 DSC_0022 DSC_0026 DSC_0028 DSC_0030 DSC_0032 DSC_0033 DSC_0039 DSC_0043 DSC_0046 DSC_0057

grude-online.info

7 komentara

 1. bravo

  Like(3)Dislike(0)
 2. Tace ruzicani organizovat

  Like(0)Dislike(6)
 3. vidio sam jednog sudionika iz drinovaca sa malo dužim ušima

  Like(5)Dislike(1)
 4. bravo bravo

  Like(3)Dislike(0)
 5. gruđanine, ne možeš ti davati nikome primjedbe za uši, a niti mjesto boravka.
  Jer su u tebe uši glepave, šunjka ti balava, rep sa opalom dlakom i podvijen, a laješ iz Cera.

  Like(0)Dislike(1)
 6. tebe mora da je drinobčanac natega

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.