Samo u BiH: Iz smjera Sarajeva prema Tuzli tragikomično maskiran radar (FOTO)

U BiH je sve moguće. Na putu Sarajevo-Tuzla u blizini Olova, tačnije na ulazu u Bakiće, već nekoliko dana organi reda postavljaju radar-tronožac kojeg tragikomično maskiraju kako ga sudionici u prometu ne bi vidjeli.

I dok u cijelom svijetu uredno obavijeste o radaru i postavljenim kamerama, olovski organi reda su se sjetili kako prevariti vozače.

Na fotografiji koju su zabilježili čitatelji portala tuzlanski.ba je tronožac s objektivom koji je postavljen, nakon čega je maskiran lišćem i zelenilom, kako ne bi bio upadljiv. Reda u prometu treba i mora biti, sankcije moraju biti oštre, prometni propisi se moraju poštovati, ali zar je ovo način da se kontrolira promet? Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju propise, ali i da se paze paparazzo policijskih radara. Očito da je važnije zamaskirati radar i loviti neoprezne vozače, nego paziti šta se vozi i prevozi. (Tuzlanski.ba)

3 komentara

  1. Dno dna!!! Kao i kompletan dzavni ustroj!!!

    Like(2)Dislike(0)
  2. Kakve im koristi sakriti radar kada ce budala koja vozi 150 km/h i dalje nastavit tako vozit, a mozda i ubit nekog te napravit sudar. Umjesto da ga stave na vidljivo mjesto pa bi vozac barem usporio, mozda bi tako i neciji zivot spasili….

    Like(6)Dislike(1)
  3. ko naši bolji nikad nisu pisali kazne isprid duvanske sada kada se otvorio bezdan nečije hirove lome priko običnog naroda .

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.