Samo u BiH: Zapovjednik Granične policije ide u zatvor zbog krađe točkova sa službenog vozila

Sud Bosne i Hercegovine osudio je bivšeg zapovjednika Jedinice Granične policije BiH Hum Emira Dudu (43) na šest mjeseci zatvora zbog pronevjere u službi, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.

Dudo je, presudom izrečenom u četvrtak, proglašen krivim jer je, krajem prošle godine, u jednom autoservisu u Foči, iskoristivši svoj položaj zapovjednika u Graničnoj policiji, dovezao službeno vozilo Golf 7, te naredio radnicima da sa njega skinu nove gume sa felgama i namontiraju ih na njegovog Golfa 6, prenosi Faktor.ba

Nakon toga je naredio uposlenicima servisa da na službeno vozilo namontiraju stare gume sa felgama sa njegovog automobila.

Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i mjera zabrane vršenja poziva u trajanju od dvije godine od pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

Sud je Dudi izrekao i mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta pribavljenih krivičnim djelom, odnosno točkova ukradenih sa službenog vozila.

Osim toga, Dudo je obavezan i da nadoknadi troškove krivičnog postupka u iznosu od ukupno 400 KM. Ovaj iznos dužan je uplatiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Dnevnik.ba

10 komentara

 1. Sto se nije kumio sa covicem il bakirom,ne bi dana odlezao.

  Like(11)Dislike(3)
 2. Haha u zatvor sto je samo zamjenio a ne ukrao tockove a auto ostalo u voznom stanju. Di su milijuni sto su pokradeni. Kolko bi stotina godina tribali odlezat pojedinci

  Like(7)Dislike(3)
 3. Od malo se pocme,a di zavrsi!

  Like(3)Dislike(0)
 4. Bespotrebno je potrosio pola litre tekucine za brisace, drzeci rucicu za prskanje puno duze nego sto treba…
  Odma jos pola godine zatvora!
  Koje nebuloze u ovoj zemlji jada i tuge.

  Like(4)Dislike(1)
 5. A je se obogatio!!

  Like(0)Dislike(1)
 6. Tako rade kokosari,neznam samo jeli WC papir uzimao i nosio kuci.

  Like(0)Dislike(0)
 7. Nisu tockovi.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Sigurno je točkove neko prije njega zamirio pa ga ovi preduhitrio

  Like(2)Dislike(0)
 9. Krada je krada.Zalosno sto vecina ljudi zlorabi polozaj.Tesko je bit posten ,ali se isplati.Nazalost nismo svi istog misljenja,a nekima je krada u genama…

  Like(0)Dislike(0)
 10. A šta bi triba dobit odlikovanje?
  Zatvor nego šta

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.