Šantić: Iako ima sredstava, izgradnja autoceste u Hercegovini je usporena

Nastavak izgradnje autoceste na Koridoru Vc ubrzao bi ekonomski opravak Federacije BiH – izjavio je za Hrvatski medijski servis (HMS) predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić.

On ističe da je izgradnja autoceste jako usporena i to na dionicama za koje su već osigurana sredstva, posebno kad je riječ o Hercegovini.

Na upit može li se nastaviti izgradnja autoceste bez povećanja trošarina na gorivo, koje su uvjet međunarodnih institucija za nove kredite, predsjednik GK FBiH kaže kako treba naći načina da se gradanja autoceste nastavi bez novih kreditnih zaduženja.

”Prema svim analizama i istupima odgovornih ljudi iz JP Autocesta i Vlade FBiH, mi smo svoj kreditni potencijal za autocestu kod međunarodnih kreditora potrošili, te su nužna nova fiskalna opterećenja ako želimo koristiti ovaj model financiranja izgradnje. Smatramo da bi, ako ne za čitav projekt, onda za određene dionice, bilo korisno istražiti i mogućnosti financiranja izgradnje koji se ne temelje na kreditnom zaduženju”, kaže Šantić.

7 komentara

 1. Skini tavu da...

  Nema žurbe bit ce jednog dana…

  Like(0)Dislike(0)
 2. Kuda bi cesta gonila…???

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ma bitno je da smo zaduzeni i da su pare otisle u vjetar i da niko nije odgovoran,pa nastavimo i dalje istim putem.Idemo u nove pobjede! 😁

  Like(0)Dislike(0)
 4. Dobro jutro bravari

  Kakvu li cemo vaznu vjest danas citati na bravarskom portalu mogli bi objaviti sa je danas subota i zakljucat komentare,jer sutra vec nije.

  Like(5)Dislike(0)
 5. Ovaj portal je izvrstan primjer koliko je sloboda govora i izrazavanje osobnog misljenja ogranicena pred lokalnim i politickim mocnicima

  Like(5)Dislike(1)
 6. Šanticu okani se autoceste kad ima sredstava. To podilite izmedu sebe a nek se voze kao i do sada. Nama svejedno a vama dobro

  Like(0)Dislike(0)
 7. Ma koji će vam hurac auto cesta.
  Kad ste ludjaci na cestama trebalo bi vam poskidati i ono malo asvalta pa da vozite po kaldrmi.
  Zabrana autima bi bila dobra ideja.
  N kenju i naprid a političarima bi tribalo nabaviti mazge.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.