Teroristički napad u Sarajevu? Vehabija ubio dvojicu vojnika, izrešetao bus, pa presudio sebi

Enesu Omeragić je tijekom večeri pucao iz strojnice na vojnike u jednoj kladionici u naselju Rajlovac da bi potom izrešetao i gradski autobus pri čemu su lakše ozljeđene tri osobe.

Muškarac koji je u srijedu navečer u Sarajevu ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine izvršio je samoubojstvo nešto prije ponoći, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić lokalnim medijima.

– Sve aludira da je u biti riječ o o terorističkom napadu na instituciju i oružane snage – kazao je doministar Boris Jerinić lokalnim medijima u srijedu nešto prije ponoći.
Riječ je o Enesu Omeragiću koji je tijekom večeri pucao iz strojnice na vojnike u jednoj kladionici u naselju Rajlovac da bi potom izrešetao i gradski autobus pri čemu su lakše ozljeđene tri osobe.

Prema dostupnim informacijama Omeragić je nakon toga pobjegao u obiteljsku kuću u obližnjem naselju Sokolje gdje ga je locirala i opkolila policija a on je tamo počinio samoubojstvo. Istraga tek treba otkriti koji su bili motivi napada i ima li on terorističku pozadinu.

Veliki broj policajaca u noćnim je satima opkolio naselje Sokolje koje se nalazi u predgrađu Sarajeva i gdje je kuća u kojoj živi Enes Omeragić koji je, prema tvrdnjama medija, ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića.

Svjedoci: Ubojica je vehabija

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić izjavio je kako zasad nema potvrdu o motivima ovog zločina.

– Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije. Indikativno je što su dvojica, što je to bilo na ulaznim vratima. Za sada ne možemo reći da je riječ o terorističkom činu i dok god ne budemo našli izvršitelje i utvrdili činjenice, nećemo se moći odrediti u tom pravcu – kazao je Stanić za Dnevni avaz, te dodao kako je jedan ubijeni vojnik Bošnjak, a drugi Srbin, a za ubojicu je rekao da se, na temelju opisa očevidaca, vjeruje kako je pripadnik vehabijskog pokreta.

Očevici su policiji prenijeli informacije kako je napadač navodno bio odjeven poput vehabija, pripadnika radikalnog islamističkog pokreta.

Bljesak.info

2 komentara

  1. Sarajevo je grad opasnog življenja. Nema dana bez nekog težeg kaznenog djela. Grad totalno u k.u.cu.

    Like(2)Dislike(0)
  2. bosanski mediji su objavili kao da je netko pucao i ubio dvojicu vojnika tek kad su svi svjetski mediji objavili vijest o terorističkom činu onda su i oni počeli pisati o mogućem terorizmu a nigdje nije objavljena informacija o ponašanju bosanski navijača u irskoj već im je udarna vijest crtana parodija na regularan kazneni udarac

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.