Schengen: Hrvatska će pooštriti granične kontrole na granici s BiH

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vlaho Orepić nedavno je prigodom prvoga posjeta Bosni i Hercegovini najavio strože mjere na granici s Bosnom i Hercegovinom, što će biti rezultat približavanja režimu Schengena, čiji Hrvatska još uvijek nije član. Pri tome je zajedničkim iskušenjem opisao i migrantsku krizu, a posebice krijumčarenje ljudi te istaknuo kako je za Hrvatsku velika zadaća osiguranje državne granice sukladno europskim standardima.

Malogranični prijelazi

Ministar unutarnjih poslova Orepić objasnio je kako je moguće da će to prouzročiti poteškoće u prometu preko granice s BiH ako EU ne uvaži iznimke koje bi Hrvatska željela, a u tom slučaju učinit će se sve što je moguće kako bi promet robe i putnika što manje trpio, piše Večernji list..

No, kako se doznaje, ministar Orepić je na samome sastanku s predstavnicima vlasti najavio strože kontrole prijelaza granice, koje će početi već od ovoga ljetnoga razdoblja, a cilj je Hrvatske osigurati turističku sezonu od mogućih ugroza. To podrazumijeva, uz obvezno legitimiranje i bilježenje svih osoba koje prelaze granicu, i snažnije kontrole vozila.

Prijašnjih godina samo nešto dulje kontrole carinske službe i granične policije s obje strane stvarale su kilometarske gužve na graničnim prijelazima, a najugroženiji su pri tome bili stanovnici onih općina i naselja koji se nalaze uz samu granicu i kojima svakodnevni život ovisi o dobroj komunikaciji.

4 komentara

 1. Triba zid sagraditi ko šta trump gradi prema mexikancima da nas poturice ercegovacke jednom zauvijek puste na miru.koriste hrvatsku kao bankomat.

  Like(0)Dislike(4)
 2. Dule povuci me za ‘Čok’

  Like(1)Dislike(1)
 3. Dule popusi Hercegovcu.
  Kod nas nema Dula jebeni.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Dule sta mislis da si napravis brata.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.