SDP napao Herceg-Bosnu

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje obilježavanje godišnjice osnivanja ”paradržave Herceg-Bosne, a naročito sudjelovanje dužnosnika države BiH u navedenim aktivnostima”, priopćeno je danas iz ove stranke.

”Obilježavanje osnivanja tvorevine, čiji su najviši dužnosnici zbog dokazanih ratnih zločina osuđeni na ukupno 111 godina zatvora pred Haaškim tribunalom, smatramo činom podrivanja ustavnog poretka. Teško se oteti dojmu kako ova aktivnost nije sinkronizirana s Dodikovim referendumom u bh. entitetu Republika Srpska”, navodi se u priopćenju.

SDP BiH poziva Dragana Čovića da prestane s iznošenjem “očitih neistina”, poput one da “gdje god nije bilo organiziranosti i djelovanja HR-HB u bilo kojem obliku, Hrvata više nema”.

”Preporučujemo mu da se malo bolje raspita o hrvatskim zajednicama, koje je on očito zaboravio, što ne znači da one i ne postoje. Napominjemo da u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Brčkom i Bihaću živi više od 50.000 Hrvata, što je mnogostruko više nego u bilo kojem glavnom gradu nekih od županije s isključivo hrvatskom većinom, pa čak i više nego u nekim takvim županijama u cjelini, poput Posavske županije. Upravo su Posavina i Hrvati iz ovog dijela BiH, najveća kolateralna šteta ratnog projekta Herceg-Bosne. Također, podsjećamo Čovića da je na osnovu neoborivih dokaza za progon i masovno iseljavanje hrvatskog stanovništva ustanovljena nedvosmislena odgovornost tadašnjih rukovodstava paradržave Herceg-Bosne i Republike Hrvatske, a sve prema tragičnom dogovoru o uspostavi etnički čistih teritorija – nesuđenih država”, naveli su iz SDP-a.

28 komentara

 1. Ovo je istina ali niko neće da čuje

  “Napominjemo da u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Brčkom i Bihaću živi više od 50.000 Hrvata”

  Šta je s ovim Hrvatima, njih ko j…
  Oni nisu dovoljno Hrvati i treba ih ostaviti

  Like(13)Dislike(3)
 2. Triba sprovest referebdum na područiju HZHB ponovno je oživit nami nema spasa bez HercegBosne a eto balijan Sarajevo i Zenica oni svakako ako nastave ovako neće smit u EU ko i poslijeratni godina

  Like(4)Dislike(0)
 3. A nije napao republiku srpsku ?

  Like(1)Dislike(0)
 4. Silovanje zdravog razuma

  Ne znam jesu li proslavu osudili Tomić i Boban. Obzirom da su oni u Grudama predstavnici partije…. Puj!

  Like(3)Dislike(11)
 5. Prva stvar – slavljenje obljetnice ne moze biti sinkronizirano sa Dodikovim shemama jer se obljetnica slavi iz godine u godinu u isto doba na isti nacin.

  Druga stvar – da su Hrvati nestali s podrucja di nije bilo Herceg Bosne dokazuje popis stanovnistva. Sve sta oni iskopaju Hrvata po Sarajevu, Tuzli i Zenice ne moze svrgnuti cinjenice.

  Like(2)Dislike(0)
 6. I usput…sjetite se da i mi u Grudama imamo clanova ove stranke.

  Like(5)Dislike(0)
 7. Za istinu:
  Tvoja istina je selektivna. Istina je da tamo sada ima 50000Hrvata. A istina je da ih je prije rata tamo bili 230 000 . Istina je gdje nije bilo Herceg Bosne i gdje HVO nije uspio zaštiti Hrvatski narod njega nema ili ga ima u promilima u odnosu na prijeratno stanje.
  To je ISTINA a ne ono što Nermun napiše. Što nije spomenuo svoj rodni Konjic. Koliko je u njemu bilo Hrvata a koliko ih je danas. Kako je postupao prema Hrvatima u ratu.
  Nije problem što muslimani pljuju po HR-HB nego je problem što pljuje i većina hrabri anonimni na ovom portalu.

  Like(6)Dislike(0)
 8. ovi anonimni što pljuju tosu balavci koji nemaju roditelja da im objasne štaje HRHB ili su Yugonostalgičari

  Like(2)Dislike(0)
 9. Granice i narodi su se , uvijek , branile silom .
  Tko misli na drugi način u velikoj je zabludi .!

  Like(0)Dislike(1)
 10. Nisam naconalista ali ovaj brate SER*.

  Like(1)Dislike(0)
 11. Mislim da nikad neće na hrvatskim teritorijima dobiti izbore. I oni su toga svjesni zato su puni žući i laju ko psi.

  Like(1)Dislike(0)
 12. Balijama Bascarsija a Hrvatima najljepsa I najslavnija HERCEGBOSNA

  Like(0)Dislike(0)
 13. i ja sam član SDP-a…..
  Ali sam fasovao otkaz

  Like(4)Dislike(8)
 14. Ako je u članovima SDPa iz Gruda ostalo imalo dostojanstva nakon ovoga bi trebali izaći iz te stranke. Čovjek je rekao da su Hrvati sami sebe protjerali. Ovi su doslovno najradikalnija muslimanska stranka.

  Like(5)Dislike(8)
 15. Mi nismo cekali kad su srbi napali kao muslimani to su zaboravili kad su tenkovi zaustavljeni,pa cak i prije straue po brdima,a oni u sarajevu cekali dok su srbi usli u zgradu predsjednistva!Di su bili ti bosnjaci kad je pocelo ili se slabo sjecaju ili nece da se sjete!

  Like(2)Dislike(0)
 16. Pa Alija je bio isto na Pologu kad su zaustavljeni tenkovi o cemu ti bališ?!?!?!

  Like(8)Dislike(1)
 17. Vidise da sve seljacine hrane se glupostima da imate pameti vidite da su sdp i hdz dvoglava zmija kakva herceg bosna i gluposti sto nisu jedni uspjeli srusit drugi su uspjeli opljackat i raselit netreba nam dan utemeljenja herceg bosne nego dan utemeljenja linije autobusne siroki do frankfurta a jedni i drugi drze predavanja a o cemu o sinovima sto zivote su dali i njihovim suborcima po baustelama s ostalom sirotinjom a svim lopovima zelim sretan dan herceg bosne imaginarne drzave

  Like(0)Dislike(1)
 18. Početak i kraj!

  Nisam povjest pisao ali jesam čitao, daj mi kažite ko su to Bošnjaci, imali neki stariji od 24 godine da ga upoznam?

  Like(3)Dislike(0)
 19. Bošnjaci su staro hrvatsko pleme i prezime koji neki ukradoše za ime nacije. Pa tako imamo apsurd koji stranci nemogu razumiti, dakle Ante Bošnjak nije Bošnjak,a Adil i Alija prevedeše sa njemačkog Bosniak u Bošnjak i eto nacije.

  Like(0)Dislike(0)
 20. Di nam je Boban,veliki vodja?? Ima li digdi ko,da financira kampanju i bilborde?

  Like(1)Dislike(1)
 21. Nemam običaja često komentirati članke! Ali, pročitam često!Kad je riječ o Herceg-Bosni, onaj tko nije učestvovao u njenoj obrani, nek zašuti,mnogi su dali život za to! Politika je učinila svoje, mi na to nismo mogli utjecati, ali,da je ideja bila dobra, jest!!!! Evo,sad sjedimu Sarajevu i pišem ovo i uvijek se potpisujem imenom i prezimenom,ne ko neki da se sakrivaju iza pseudonima!Ne dirajte balavci u Herceg Bosnu,ili vas roditelji nisu nista naučili o povijesti, ili ste baš glupi! A Nikšić i ostali Nikšići i u mojim Grudama nek pričaju šta hoće! Nisam ni u jednoj stranci nikad bio i neću, ali mi se sdp gadi!!!!! Ivan Spajić-Bilogić

  Like(0)Dislike(0)
 22. Potpisujem SUBORAC

  Like(0)Dislike(0)
 23. A sta ocekivat od ovnine manite,i sad postoji Herceg Bosna,i zivjet ce vjecno. A ti niksicu operi zube dobro,omucaj,pa mi popusi.

  Like(2)Dislike(0)
 24. Citju li grudski sdp sta nermin prica. I na njih ce lov bit otvoren neka malo. Mater im jebem dojednomu.

  Like(1)Dislike(1)
 25. Igramo se igrica pred izbore, daj narodu igre

  Like(0)Dislike(0)
 26. Predstavi se pa onda psuj mater ako smis

  Like(0)Dislike(0)
 27. jasam sdp odgulijasan za herceg bosnuviše nego mnogi od vas od prvog dana sam bija od 91 obukaa uniformu i nosijoje časno godinama 23 godine i davan pravo kažem bijosam glup ko konj ali kadasam skužijo nama je naj veći neprijatelj hadeze i ovi sa slike onisunas unazadili desetljećima moj narode pravi sdp vam je dragan čović koji jese potpisiva ćerilicom i ovi ostali koji su bili šro jna tamobi i ostali da vamo nisu vidili dobru priliku za zaradu sdp do smrti ako nekom triba damu dam broj moba akomu to smeta dase nađemo nabijem vas sve iz kradezeja na štangu od magarca eto tolikoodmene

  Like(0)Dislike(0)
 28. aza iks ju istom mijerom samo miljardu puta tije nabijem

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.