Sedam mjeseci zatvora jer je davio policajca u Ljubuškom

LJUBUŠKI – Zbog slučaja od prije dvije godine kada je davio policajca u Ljubuškom, 29-godišnji Dražen Primorac iz ovog grada pravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora, priopćili su iz Općinskog suda u Ljubuškom.

Primorac je odavno u problemima sa zakonom, izricane su mu razne presude, a sada je proglašen krivim i da je nasrnuo na ljubuškog policajca. Kako su ranije govorili iz MUP-a ZHŽ-a, njihovi policajci su rujnu 2014. godine došli na benzinsku postaju „Ivanić“ u ljubuškom naselju Mostarska Vrata gdje se u automobilu s još dvoje ljudi nalazio Primorac koji je, ugledavši policajce, stao jednom od njih verbalno prigovarati. U presudi ljubuškog Suda stoji da je tada Primorac “započeo verbalni sukob s policijskim službenikom Juricom Čuvalom nakon čega su trojica policijskih službenika Primorcu izdali naređenje da iziđe iz vozila”. Međutim, on ih nije poslušao, već je startao automobil i brzo krenuo prema gradu, a policajci su krenuli za njim. Davali su mu svjetlosne signale da stane, a on je tada naglo zaustavio automobil kod benzinske postaje “Perić” gdje je nasrnuo na policajca koji ga je s kolegama pratio u autu.

“Izišao je iz vozila i uputio se prema policijskom službeniku Jurici Čuvalu, da bi ga s obje ruke uhvatio u predjelu vrata i fizičkom snagom stezao za vrat, nanijevši mu na taj način lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina u području lijeve strane vrata i istegnuća mišića vratne kralježnice i u području leđa”, navodi se na službenoj internet stranici Općinskog suda u Ljubuškom.

Inače, Primorac se i nedavno našao na meti istražitelja FUP-a koji su mu tada išli pretresti kuću u Ljubuškom, no tada ga nisu našli tamo. Tada je glasnogovornica FUP-a Marina Zović rekla kako se on nedavno trebao javiti u mostarski zatvor na izdržavanje kazne, ali se tamo nije pojavio. Ranije ga je i SIPA hvatala zbog droge.

DL

1 komentar

  1. Uhvatite u mraku, polomote budalu, da se ubuduće boji vlastite sjene. kakav zatvor za takve tipove. izići će za četiri mjeseca joša agresivniji i budalastiji. Ovakvima samo dobra batina može utjerati pamet u glavu.
    Trošiti državne novce potrebitre za puno bitniji stvari na suđenje i ganjanje s ovakvom budalom, nije pametno.
    Specijalci, nezvanično negdje u mraku, nek ga se malo nameraju i vidjet ćete da više ni pješački neće preći na crveno.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.