”Sex u troje” u dječjem parku u Širokom Brijegu

Vulgarni crteži i natpisi više od tjedan dana ”ukrašavaju” inventar dječjeg parka u širokobriješkom Borku. Pojedincima izgleda nije bilo dovoljno što je većina inventara ionako uništena, pa su tobogane, ljuljačke i penjalice oskrnavili užasnim crtežima i natpisima koje nećemo navoditi, no svakako ih možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

Portal Jabuka.tv u posljednjih nekoliko godina više puta je pisao o stanju dječjeg parka te njegovom okruženju koje je redovno ispunjeno smećem, a čitatelji su nam u jednom navratu slali i fotografije narkomanskih šprica te korištenih prezervativa. Umjesto da se gradske vlasti pobrinu da očuvaju i spase inventar jedinog javnog dječjeg parka u Širokom Brijegu, stanje je iz godine u godinu sve lošije, a inventar je sve više derutan.

Doslovno u području dječjeg parka može se pronaći razno smeće i otpad, boce alkoholnih pića i prazne kutije cigareta, a velik broj inventara je u potpunosti uništen, dok je drugi ozbiljno oštećen te su pojedine naprave opasne za djecu. Dječji park također nije ograničen niti odvojen od obližnjeg parkinga i ceste, što roditeljima mališana može predstavljati dodatno opterećenje i opasnost u koju mogu doći djeca igrajući se.

O ovom slučaju još smo prošle godine kontaktirali nadležne službe u Gradskoj upravi Širokog Brijega, a nakon silnih informacija, planova i detalja sa spomenutim parkom, iz Službe za gospodarstvo, obnovu i razvitak te iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega dobili smo jedan zaključak – problem je nedostatak financija.

Podsjećamo, izgradnju dječjeg parka u Borku financirao je turski kontigent EUFOR-a koji je u to vrijeme bio smješten u Širokom Brijegu te je do danas ostao jedini javni dječji park u Širokom Brijegu kojega, sudeći prema njegovom stanju, rijetko tko cijeni.

Ako ništa, djeca će uz igru od sada moći naučiti nešto o anatomiji čovjeka.

borak_djecji_park_1 borak_djecji_park_2 borak_djecji_park_4 borak_djecji_park_5 borak_djecji_park_7 borak_djecji_park_8 borak_djecji_park_9 borak_djecji_park_10 borak_djecji_park_11 borak_djecji_park_12 borak_djecji_park_14

jabuka.tv

1 komentar

  1. I … Ništa bolje i ništa gore nego i u drugim parkovima.
    Vandalizam je stvar odgoja. Ovo nije djelo VANDALA već njihovih roditelja.

    Like(7)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.