Šimićevi susreti u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu

U Franjevačkoj galeriji je u sklopu programa 53. Šimićevih susreta otvorena je izložba slika „Sv. Ana”- 20 godina Likovne radionice iz Vinkovaca i predstavljena je knjiga „Pjesma gladi – život i djelo Ilije Glavote (1891. – 1916.)”, autora Domagoja Tomasa i Kristine Malbašić.

Nakon pozdravnih riječi Ružice Mikulić ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH predstavljena je knjiga „Pjesma gladi – život i djelo Ilije Glavote (1891. – 1916.)”, autora Domagoja Tomasa i Kristine Malbašić. Govoreći o knjizi Petar Majić je govorio o životnom putu Ilije Glavote i teškim uvjetima života i gladi u Hercegovini i Drinovcima prije stotinu godina. „Mladi znanstvenik, profesor povijesti Domagoj Tomas rođen je i odrastao u Osijeku svoju je historiografsko-filološku znanstvenu pozornost usmjerio prema zavičaju svojih otaca. Vrijedni Domagoj i Kristina svima nama otkrivaju jedan krasan zaboravljeni mali hercegovački književni stećak“, rekao je Majić. O knjizi su još govorili i književnik, novinar i publicista Dragan Marjanović i autor Domagoj Tomas.

U glazbenom dijelu programa nastupio je zbor Glazbene škole Široki Brijeg. O izložbi slika govorila je Melita Pavošević ravnateljica Dječjeg doma ‘Sveta Ana’ iz Vinkovaca. Izložbu slika je otvorio Srećko Tomas pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.